Ölürken beynimizde ne oluyor?

"Ölüm bu kadar az şey bildiğimizi öğrenince çok şaşırdım" diyen sinirbilimci Borjigin, "Kalp krizinden kurtulanların en az yüzde 20-25'i beyaz bir ışık gördüklerini belirtiyor" ifadelerini kullandı.

DUVAR - Sinirbilimci Jimo Borjigin, "ölmenin yaşamın önemli bir parçası" olmasına rağmen ölüm anında beyinde neler olduğu hakkında "neredeyse hiçbir şey" bilinmediğini fark ettiğinde çok şaşırmış. Borjigin, yaklaşık 10 yıl önce farelerin beynindeki nörokimyasal salgılar üzerinde deney yaparken iki farenin öldüğünü ve bu sayede tesadüfen beyinlerinin ölüm sürecini gözlemleyebildiğini anlatıyor.

BBC Mundo'ya konuşan Borjigin, "Farelerden bir tanesi aşırı miktarda serotonin salgıladı. Halüsinasyon mu görüyordu acaba?" diyor ve serotoninin halüsinasyonla bağlantılı olduğuna dikkat çekiyor.

Haberin Devamı
Kimler borçlarını yapılandırabilecek? Meteoroloji uzmanı tek tek illeri saydı: 'Risk yüksek' Televizyonda haftanın en çok izlenen yerli dizileri Tam liste belli oldu: Sahte gıda ürünü satan markalar halka açıklandı Kiralar uçtu: 10 ilde ortalama fiyat asgari ücreti geçti Benzin ve motorine zam geldi: 2 Ekim 2024 güncel akaryakıt fiyatları