Ömer Çelik: Erdoğan-Özel görüşmesinde yeni anayasa gündeme geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP lideri Özel'in görüşmesiyle ilgili açıklama yapan Ömer Çelik "Cumhurbaşkanımız arzu edildiği takdirde Mehmet Şimşek'in bilgi vereceğini ifade etmişlerdir" dedi.

Abone ol

DUVAR - AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP Genel Merkezi'nde genel başkan Özgür Özel'i ziyaretiyle ilgili açıklama yaptı.

Görüşmeye ev sahipliği için Özgür Özel'e teşekkür ettiklerini söyleyen Ömer Çelik, "Diyalog ortamının sürmesinin toplumumuzda çok olumlu karşılandığı, Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği şekilde siyasi partileri arasında Türkiye'nin meseleleri hakkında görüşme, diyalog zemininin güçlü bir şekilde tutulması gerektiği konusunda bu iade-i ziyaretle birlikte güçlü mesaj verilmiş oldu. Bugün gerçekleşen iade-i ziyaretle birlikte Türk siyasi hayatında bu tablonun ortaya çıkmasını memnuniyet verici olarak görüyorlar" dedi.

Anayasa değişikliğinin gündeme geldiğini aktaran Çelik, "Cumhurbaşkanımız Türkiye'nin darbe anayasasından kurtulabilmesi için atılması gereken atılmaların sadece dar bir inisiyatifle değil en geniş toplumsal, siyasi uzlaşma zeminiyle gerçekleşmesi konusundaki görüşlerini ifade etmişlerdir. Bütün Türkiye'yi kucaklayan bir toplumsal sözleşme olarak anayasa sürecinin yürütülmesi gerektiğini belirtmişlerdir. Sayın Cumhurbaşkanımız bu çerçevede Türkiye'nin gelecek nesillere borcu olan darbe anayasasından kurtulmak ve yeni anayasaya kavuşmak sürecini siyasetin gündelik polemikleri içerisinde değil Türkiye'nin geleceğini gözeten bir sorumluluk perspektifiyle ele alınması gerektiğini ifade ediyorlar" diye konuştu.

Ekonominin de ele alındığını söyleyen Çelik, "Görüşmede Cumhurbaşkanımız, Orta Vadeli Program ve 12. Kalkınma Programı'yla elde edilen kazanımların korunacağını vurguladılar. Programa zarar verecek tutumlardan kaçınılacağını ifade etmişlerdir. Bu çerçevede Sayın Cumhurbaşkanımız, CHP tarafından arzu edildiği takdirde Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek'in bilgi vereceğini ifade etmişlerdir" dedi.

'YAŞAM TARZINA MÜDAHALE' İDDİASI

"Ekonomi konusunun popülist vaatlerin kıskacından çıkarılması ve realist bir zeminde sürdürülmesi için de Sayın Cumhurbaşkanımız diğer partilerin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeleri gerektiğini ifade etmiştir" diyen Çelik, şöyle devam etti: 

"Önemli bir konu da son zamanlarda çeşitli bölgelerde bazı belediye başkanlarının nefret suçu anlamına gelebilecek, ırkçılık anlamına gelebilecek birtakım uygulamalara imza atmaları ve yine maalesef eski Türkiye'deki manzaraları hatırlatan birtakım yaşam tarzlarına dönük, olumsuz uygulamalar diyebileceğimiz uygulamaların ortaya çıkmasıdır. Bu çerçevede Cumhurbaşkanımız, her türlü nefret siyasetine karşı ortak bir tutum geliştirilmesi gerektiğini, bu konuda iktidar olarak güçlü bir siyaset takip ettiğimizi, muhalefet partilerinden de bunu beklediğimizi ifade ettiler. Hayat tarzları konusunda şimdiye kadar elde edilen kazanımların, iktidarlarımız döneminde verilen güçlü demokrasi mücadelesi çerçevesindeki kazanımların korunması gerektiğini ve yapısal reformların devam edeceğini, Türkiye'nin demokratik kazanımlarını koruma ve aynı zamanda ekonomi konusundaki kazanımlarını koruma konusunda reform siyasetini devam ettireceğini belirtmişlerdir."

'KAYYUM TOPTANCI BİR TUTUM DEĞİL'

Hakkari Belediyesi'ne kayyım atanmasına değinen Ömer Çelik, şunları söyledi:

"Kayyum konusunda tutumumuz nettir. Herhangi bir şekilde, hangi partiden olursa olsun Cumhurbaşkanımızın ifadesi şu şekildedir: Hangi partiden olursa olsun millete hizmet eden her belediye başkanına destek vermeye devam edeceğiz. Ama birisi yetkiyi terör örgütüne destek vermek şeklinde kullanıyorsa ya da belediyesinin terör örgütü tarafından atanmış komiser tarafından yönetilmesine kapı açıyorsa buna kesinlikle müsaade edilmeyecektir. Buradaki tutum bir siyasi partiye toptancı bir tutum değildir. Tespit edildiği zaman bunların görevden alınması devlet olmanın gereğidir. Burada toptancı bir anlayışla hareket edilmemektedir, her mesele kendi içinde değerlendirilmektedir. Cumhurbaşkanımız, bütün siyasi partilerin hassasiyet göstermesi gerektiği, sivil siyaset, demokrasi, hukuk devletinin gereklerinin korunması bakımından hassas olunduğunu belirtiyorlar, bu görüşmede de bu mesajları gündeme getirmişleridir. Diyalog sürecinin güçlü bir şekilde devam etmesi, gerçek siyaset alanında, hizmette yarışılması bizim tutumumuz ve arzumuzdur. Gösterdikleri nezaket için Sayın Özel ve CHP'ye bir kez daha teşekkür ediyoruz."

(HABER MERKEZİ)