Ömeryan'da 1274 hektar orman yandı

Ömeryan'daki orman yangınına ilişkin rapor hazırlandı. Raporda, yangının askeri operasyon sonrası başladığı ve halkın kendi imkanlarıyla müdahalede bulunduğu ifade edildi.

Abone ol

DİYARBAKIR -  Mardin'de Ömeryan olarak bilinen Nusaybin, Ömerli ve Artuklu sınırlarını kapsayan bölgedeki orman yangınının, askeri operasyon sonrası başlatıldığı belirtildi. Hazırlanan raporda, yangının İlkadım), Yavruköy, Pınarbaşı ve Çalıköy'de etkili olduğu ifa edildi.

1274 hektar alanda etkili olan yangın nedeniyle Pınarbaşı (Şerékanı̇) köy merkezi̇ndeki̇ evlerle köylerin ve evcil hayvanların yanmasına ramak kaldığı ifade edildi. Yaban hayatının büyük zarar gördüğü vurgulanarak, yaban tavşanı, ada tavşanı, sansar, yaban domuzu, çakal, ti̇lki̇, sırtlan, yaban keçi̇si̇, porsuk, geli̇nci̇k ve Anadolu sincaplarının ormanla birlikte yandığı vurgulandı. Yüzlerce meyve ve ceviz ağacıyla, çok sayıda bağın da yandığı bilgisi verildi.

Raporda ayrıca HDP, DTK ve demokratik emek bileşenleriyle birlikte bölgede yapılan incelemede, halkın kendi imkanlarıyla yangını söndürmeye çalıştığı belirtildi.

(DUVAR)