Onlar 'uzaylı': Erkeğin eksiğini dişi onardı!

Yaşam tohumlarının uzaya taşınmasının mümkünlüğünü ispatlandı! Uzayda dondurulmuş fare spremleriyle 9 ay sonra sağlıklı yavrular doğdu.

Abone ol

DUVAR - Japon bilim insanlarının çalışmaları sonucu uzayda dondurulmuş fare spermleriyle 9 ay sonra sağlıklı yavrular dünyaya geldi.

Uzayın memelilerin doğurganlığı üzerindeki etkilerini araştıran Japon bilim insanları, diğer gezegenlerde koloniler kurmayı hedefleyen insanoğlu için önemli sayılabilecek bir çalışmaya imza attı.

Uluslararası Uzay İstasyonu’ndaki (UUİ) araştırmalar sonucu yaşam tohumlarının dünyanın uzağına taşınmasının mümkün olduğu ispatlandı.

DİŞİ FARE SPERMLERİ ONARIYOR

Araştırmada, dondurulan fare sperminden uzayda 9 ay sonra sağlıklı yavruların üreyebildiği kanıtlandı. Bilim insanları, daha önce erkek farelerin uzayda daha az sperm ürettiğini saptamış ancak sperm kalitesi değerlendirilmemişti. Araştırmacılar, UUİ’deki radyasyon seviyesi dünyadakinin 100 kat üzerinde olmasına rağmen erkek farenin spermindeki bozulmaların üremeyi etkilemediğini belirledi. Uzmanlar, dişi farenin erkek farenin spermini onardığını ortaya çıkardı. (Dış Haberler)