Onur Yaser Can davasında iki polise 6'şar yıl hapis cezası
Karakolda işkence gördüğü ve baskıya dayanamayarak intihar ettiği öne sürülen Onur Yaser Can ile ilgili evraklarda sahtecilik yapmakla suçlanan polislere 6'şar yıl hapis cezası verildi.
DUVAR - Karakolda maruz kaldığı işkencenin ardından yaşamına son veren Onur Yaser Can’ın gözaltı tutanaklarında sahtecilik yapıldığı gerekçesiyle açılan davanın 16. duruşmasına İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.
Duruşmada söz alan Ezgi Sevgi Can, beyanına “Ben tüm ailemi kaybettim, bir tek geriye benim canım kaldı. Kararınızı bu gecikmiş adaleti düşünerek vermenizi rica ediyorum” diyerek başladı. Yapılan sahteciliğin uygulanan işkencenin devamı olduğunu vurgulayan Can, “Sanıklar davanın başladığı günden beri yalan beyan vermektedirler hakim bey. Hem sizi hem bizi salak yerine koymaktadırlar” dedi. Ezgi Can, mahkemenin ortaya çıkarması gereken delilleri babası Mevlüt Can’ın insanüstü bir çabayla ortaya çıkardığını söyledi: “Babamı öldüren de bu süreç zaten. Acılı haliyle en az 15-16 saatlik videoları izledi. Bu kamera kayıtlarıyla babam bir takım fotoğraflara ulaştı. Bu fotoğraflarda sanık polisler Soner Gündoğdu ya da Salih Bahar’ı göremiyoruz. Bunlar taşeron ekip.”
“Biz 9 yıldır tekrar ettiğimiz ve hiçbir şey olmadığı için babamı da kaybettiğim için güvensizliğimi mazur görün” diyen Ezgi Can, mahkeme başkanından savcının mütaalasına uymasını talep etti.
AVUKAT KAVİLİ: BU DAVANIN ÖZÜ CEZASIZLIK DAVASI
Avukat Ömer Kavilli ise Onur Yaser Can davasında devletin kendi koyduğu kuralları çiğnediğini belirtti ve mahkemeye heyetine şöyle dedi: “Bu davanın özü, cezasızlık davasıdır. Size yargıçlar olarak düşen, sadece kanunu uygulamaktır.”
Duruşmaya gelen sanık polis Soner Gündoğdu, tutanakların içeriğinde bir değişiklik yapmadığını sadece saat farkından doğan maddi hatayı düzelttiğini söyledi ve beratini talep etti.
Karar için mahkemeye ara verildi.
Aranın ardından kararı okuyan Mahkeme Başkanı, sanık polisler Soner Gündoğdu ve Salih Bahar’a evrakta sahtecilikten 3’er yıl 4’er ay, resmi belgeyi yok etmektense 3’er yıl 1’er ay hapis cezası verildiğini açıkladı. Kararın temyiz yolu 7 gün süreyle açık. (HABER MERKEZİ)