Onur Yürüyüşü direnişe dönüştü!

ABD'de düzenlenen Onur Yürüyüşü, eşcinsellere karşı tutumuyla eleştirilen Başkan Donald Trump'a karşı protesto gösterisine dönüştü. LGBTİ+ bireyler, uzun süreli direnişle kazandıkları hakları Trump yönetiminde kaybedilmemesi için eylem çağrısı yaptı.

Abone ol

DUVAR - ABD, Başkan Donald Trump'ın göreve başlamasından bu yana düzenlenen en büyük protesto gösterilerinden birine sahne oldu. Los Angeles ve Washington başta olmak üzere ülkenin birçok kentinde binlerce kişi LGBTİ+ hakları için yürüdü. Yürüyüşte "Amerika'yı tekrar nazik yap!", "Biz insanız" gibi sloganlar atan göstericiler, Trump hükümetinin LGBTİ+ bireyler için tehdit oluşturduğu görüşünü ifade etti.

'TRUMP DOSTUMUZ OLDUĞUNU SÖYLEMİŞTİ AMA.."

Atlanta'daki yürüyüşe katılan Daniel Dunlop, Beyaz Saray'ın kendilerine karşı tavrını eleştirerek "Beyaz Saray'da giderek artan nefret söyleminden ve gidiş doğrultusundan hoşlanmıyoruz. Trump'ın onur ayını tanımaması ileride gelecek olanların işareti ve biz şimdi hakarete geçmeliyiz" dedi. 

Washington'dan Ernie Emirich ise Trump'ın başkan seçilmesi sonrası uzun süreli direnişle elde ettikleri hakların tehlikede olduğunu söyledi. Trump'ın kendisini hayal kırıklığına uğrattığını belirten Emirich, "Bizim dostumuz olduğunu söylemişti ama yaptıkları, bizim için önemli olan birçok konuda düşmanca davrandığını gösterdi" diye konuştu.

Trump, Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adaylığını kabul ettiği konuşması da dahil, seçim kampanyası boyunca birçok kez LGBTİ+ bireylerin haklarını koruyacağına söz vermişti. Fakat göreve geldikten sonra eski başkan Barack Obama döneminde çıkarılan ve trans bireylerin hakları için önemli bir adım olarak görülen tuvalet yönergesini yürürlükten kaldırdı; okullarda trans öğrenciler için sunulan rehberlik hizmetini iptal etti; Onur Ayı kutlamalarına destek vermedi. (Dış Haberler)