Operacıya 'hayvanları gönder' ihtarı

Opera sanatçısı Payam Koryak'a hayvanları tahliye etmesi için ihtarname çekildi. Koryak, söz konusu şikayeti yapanların iyi niyetli olmadıklarını söyledi.

Abone ol

DUVAR - Sapanca’daki villasında 30 kedi ve 6 köpeği ile birlikte yaşayan opera solisti ve Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Opera Bölümünde öğretim görevlisi olan Payam Koryak'a site yönetimince hayvanları tahliye etmediği takdirde mahkemeye verileceğine ilişkin ihtarname çekildi.

Ajanimo'da yer alan habere göre, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde öğretim görevlisi olan opera solisti Payam Koryak aynı zamanda hayvan severliği ile de tanınıyor. Koryak bir kaç sene önce kedileri ve köpekleri ile birlikte daha rahat yaşamak için taşındığı Sapanca’daki İlmiye Akasya Vilları Sitesi yönetiminden gelen “hayvanları tahliye etmediğiniz takdirde mahkemeye vereceğiz” tebligatı nedeni ile zor günler geçiriyor. Hiç bir şekilde hayvanlarından ayrılmayı kabul etmeyeceğini belirten Koryak, yapılan uygulamanın dayanaksız olduğunun da altını çiziyor.

Ajanimo'ya konuşan Payam Koryak, “Bunca zaman yönetim toplandı ilk defa bir toplantıya katılamadım ve yönetmelikte yer almadığı halde ve daha önce hiç bir şikayet halde böyle bir karar aldılar. 6 köpeğim var 3’ü sürekli evdeler, diğer 3 köpeğim ise geceleri evde kalıyorlar. 30 da kedim var onların da bir kısmı evin içinde, evim 300 metre kare ve 1,5 dönüm bahçem var ve etrafı çevrili yani hayvanlar bahçeden çıkıp asla sitenin ortak alanına girmiyorlar.”

Koryak, söz konusu şikayeti yapan şahısların iyi niyetli olmadıklarını da dile getirdi.