Ordu'da düşen yıldırım üç tüneli karanlıkta bıraktı

Ordu'da ulaşımına açılan Akdeniz Yolu'ndaki tünellerde aydınlatma sorunu yaşanıyor.

Abone ol

DUVAR- Ordu'dan Sivas yönüne açılan Akdeniz Yolu'nun Mesudiye-Koyulhisar Devlet yolunda bazı tünellerde aydınlatma sorunu yaşanıyor. Yıldırım düşmesi sonucunda tünelin karanlıkta kaldığını açıklayan Karayolları 7. Bölge Müdürü Rıfat Silov, 25 tünelden 21'inin aydınlatıldığının, loca 3'ün de yıldırım düşmesi sonucunda karanlıkta kaldığını, sorunun önümüzdeki haftalarda giderileceğini söyledi. 

Karadeniz-Akdeniz Yolu'nun Mesudiye mevkisinde bulunan 3 tek tüplü tünelde bir süredir aydınlatma sorunu yaşanıyor. Tünelden geçenler tedirginlik yaşıyor. Konuyla ilgili bilgi veren Karayolları 7. Bölge Müdürü Rifat Silov, "Yapım çalışmaları devam ediyor olan toplam 77 kilometre uzunluktaki Ordu-Mesudiye-Koyulhisar Devlet Yolu'nda, güzergah boyunca toplam uzunluğu 15 bin 445 metre olan 25 tünel bulunuyor. Ordu-Mesudiye-Koyulhisar Devlet Yolu'nda şu ana kadar 21 adet tünelin elektromekanik işleri tamamlandı. Kalan 4 tünelde elektromekanik üretim çalışmaları devam ediyor. Ödenen program kapsamında elektromekanik imalat çalışmaları devam eden güzergahta kalan Geyikkaya- Çaltepe- Ilışar ve Mesudiye tünellerinde de inşaat çalışmaları sürüyor" dedi.

Mesudiye Belediye Başkanı Cengiz Koçyiğit de, "Ordu-Mesudiye-Koyulhisar Devlet Yolu'nda yapımı tamamlanmayan son birkaç tünel kaldı. Bunun çeşitli elektrik hatları çekildi ancak mevsim şartlarından dolayı sorun yaşandı. Üstlenici firmayla da görüşmelerimiz sürekli olarak devam ediyor" diye konuştu.

(HABER MERKEZİ)