Organ bağışı 8 hastaya umut oldu

Beyin ölümü gerçekleşen 42 yaşındaki Şebnem Uysal'ın bağışlanan organları 8 hastaya nakledildi.

Abone ol

DUVAR - İzmir'in Menemen ilçesinde yaşayan iki çocuk annesi Şebnem Uysal, 7 Mayıs'ta evinde rahatsızlanınca hastaneye kaldırıldı.

Beyninde, yüksek tansiyona bağlı olarak pıhtı attığı belirlenen Uysal, 5 günlük yaşam mücadelesinin sonunda vefat etti. Eşi Erol Uysal ve çocuklarının onayıyla kadının kalp, akciğer, karaciğer, dalak, böbrek ve korneaları 8 hastaya nakledildi.

'EŞİM ÇOK DUYARLI BİR İNSANDI'

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığında 15 yıldır itfaiye eri olarak görev yapan Erol Uysal, eşinin beklenmedik vefatı nedeniyle çocuklarıyla zor günler geçirdiklerini anlattı.

Eşinin çok duyarlı bir insan olduğunu söyleyen Uysal, "Organlarımızı bağışlayalım diye kendi aramızda karar almıştık. Organ bağışını yaptık. 8 kişiye can oldu. Zorlu bir süreç oldu ama sonu iyi oldu. Herkes organ bağışında bulunsun. Bir sürü böbrek bekleyen, diyalize gidip gelen insanlar var" çağrısında bulundu.

'ANNEM HEM BANA HEM DE 8 KİŞİYE CAN OLDU'

Üniversite öğrencisi 22 yaşındaki İpek Uysal ise annesinin daha önce bir sağlık sorununun bulunmadığını ifade etti. Annesini her zaman kendisine örnek aldığını anlatan Uysal, şöyle dedi:

"Keşke bizim de organ bağışı gibi bir çözümümüz olsaydı, çare bulabilseydik ama bizde çareler bitmişti. Organ bağışı kararından emindik. Tabii ki çok üzgündük ama artık bir yerlerde yaşamaya devam edecek. Babam itfaiyeci olarak onlarca insanı kurtardı ama annemin hayatını kurtaramadık. Benim annem hem bana can verdi hem de 8 kişiye can oldu. O sadece benim değil, bizim ailemizin hem de 8 kişinin ailesinin kahramanı."

'GÖRÜŞMEK İSTERİZ'

Uysal, kabul etmeleri halinde annesinin organlarının nakledildiği kişilerle bir araya gelmeyi istediğini belirterek, annesinin tedavi gördüğü özel hastane ile İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Organ Nakli Koordinasyon Merkezi yetkililerine teşekkür etti. (İZMİR-AA)