Orhan Gencebay: Sokak köpeği müziğe başlamamda büyük rol oynadı

Çocukluğunda sokak köpeği saldırısına uğradığını anlatan Orhan Gencebay, "Müziğe başlamamda büyük rol oynadı" dedi.

Abone ol

DUVAR - TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen sokak köpekleriyle ilgili kanun teklifi hakkında tepkiler ve tartışmalar devam ederken sanatçı Orhan Gencebay da tartışmalara dahil oldu.

Halktv'ye konuşan Gencebay, çocukluk yıllarında bir sokak köpeği tarafından kovalandığını söyleyen Gencebay o anıları şöyle anlattı,

"Komşumuzun tatlı bir köpeği vardı. Küçük bir köpekti. Bir gün, arkadaşımı beklerken köpek ayağımdan ısırdı. O zamanlar küçük sarı çizmeler vardı. Köpek, çizmemin üzerinden ısırmıştı ve bu ciddi bir ısırıktı. Hemen hastaneye gitmek zorunda kaldık. Çünkü köpek kaybolmuştu ve hayvanlar bu durumda on gün gözlem altında tutulmalı. Eğer kuduz değilse, bir sorun yok demektir. Kuduzsa, bu, ısırılan kişinin de kuduz olma riskini taşır ve bu durumda tedaviye geç kalınırsa ölüm riski bulunur. Anneme birlikte hastaneye gidip iğne olmaya başladık. On gün boyunca iğne oldum, ancak onuncu gün, iğneyi doktor değil, hastanedeki bir temizlik görevlisi yapıyordu ve çok canımı yakmıştı. On birinci gün, iğne olmamak için hastaneden kaçtım. Anneme gitmem gerektiğini söyledim. Canım çok yandığı için iğne olmak istemiyordum. Annem bana, 'Oğlum, lütfen yapma, etme' dedi ama ben kaçtım. Hızla koşarak annemden uzaklaştım.

Annem peşime düştü ve bana, 'Ne istersen alacağım, yeter ki iğne olmayı kabul et' dedi. O zaman durdum ve anneme, 'Bana bir mandolin alırsanız gelirim' dedim. O dönemde, bağlama yerine mandolin deniliyordu ama aslında bağlamayı çok seviyordum. Annem, babama durumu anlattı ve babam da bana gerçek bir mandolin aldı. Bu, o dönemlerde mandolinin adının yanlış bilindiği bir detaydı, ama bu olay bana bağlamayı çok sevdirmişti. Sonra bulduk o köpeği kuduz değil. Ama küçük şey benim müziğe başlamamda büyük rol oynadı"

ELİMDEN NE GELİRSE YAPARIM

Dün gerçekleşen Ankara Hayvan hakları mitingine de değinen şarkıcı, "Ben orada olmamıştım ama gönlümün orada olduğunu söyledim. İyilik adına, insanlık ve hayvanlar için yapılacak her şeyde yer almak istiyorum" dedi.

(HABER MERKEZİ)