Orhan Gencebay'dan Tatlıses'e 'korktuklarından gelmediler' yanıtı

Orhan Gencebay, sağlık sorunları nedeniyle Hatay'daki Mehmetçik'e moral ziyaretine katılamadığını belirterek, İbrahim Tatlıses’in 'korktukları için gelmediler' sözlerine 'dili sürçmüş herhalde' yanıtını verdi.

Abone ol

DUVAR - Hatay'daki asker ziyaretine katılmayan sanatçılar için 'korktuklarından gelmediler' diyen İbrahim Tatlıses'e Orhan Gencebay'dan yanıt geldi: Dili sürçmüş herhalde. Böyle bir şeyi kabul etmek mümkün değil.

Gencebay'ın Küçükçekmece Belediyesi Hayat Dergisi’ne verdiği röportajdaki sözlerini aktaran Hürriyet gazetesindeki haberde, sanatçının 'kalp ritmi rahatsızlığından dolayı' uçağa binemediği belirtildi. İbrahim Tatlıses’in 'korktukları için gelmediler' sözlerini değerlendiren Gencebay, “İbrahim Bey’in dili sürçmüş herhalde. Böyle bir şeyi kabul etmek mümkün değil. Afrin bizim askerimizin olduğu yer. Ben sağlık sorunları yüzünden gidemedim. Yıllar önce baypas ameliyatı oldum ve ritim bozukluğu var bende. Bahar aylarında da bu ritim bozukluğu yoğunlaşıyor ve uçağa binmem sakıncalı” dedi.

'MESAM YARI DEVLET KURULUŞUDUR'

Orhan Gencebay kayyım atanan MESAM’la ilgili olaraksa, "MESAM öncelikle bir hizmet birimidir. Yasayla kurulmuştur ve Bakanlığımıza tabidir; onun denetimindedir. MESAM yarı devlet kuruluşudur bir yerde. Ama herkes bunu sıradan bir cemiyet, dernek gibi düşünüyor. Kültür Bakanımız uygun görürse yeni yönetim de atar kapatır da. Tabii ki kapatması söz konusu değil. Ama bunu herkesin bilmesi lazım. Bu konu tamamen MESAM’ın iyi yönetilmesiyle alakalıdır. Bu görev iyi yapılırsa ancak sanatçıların maddi ve manevi hakları alınır. Burada bunun varlığı eksik. Ben eksikleri söylediğim için patırtı oldu. MESAM’a kayyum değil, geçici yönetim atandı. Bakanlığımız MESAM daha iyi olsun diye çalışmaktadır" dedi.