Ortahisar'da Kent Lokantası'nın ardından sıra halk ekmekte: 1 ay içinde açılacak

Ortahisar Belediyesi Belediyesi dar gelirli halkın faydalanacağı halk ekmek uygulaması 1 ay içerisinde başlatacağını açıkladı.

Abone ol

TRABZON - Ortahisar Belediyesi, Kent Lokantası'nın ardından dar gelirli halkı sevindirecek bir uygulamayı daha hayata geçirecek. Belediye Başkanı Ahmet Kaya, sosyal belediyecilik vaatleri arasında yer alan halk ekmek uygulamasını 1 ay içerisinde başlatacağını açıkladı.

Ortahisar halkını ucuz ve sağlıklı ekmekle buluşturmak için çalışma yaptıklarını söyleyen Kaya, "En geç bir ay içerisinde halk ekmek uygulamasını Ortahisar’ımızda başlatmış olacağız. Şehrimizin, ilçemizin on, on beş noktasına büfelerimizi yerleştireceğiz ve oralarda vatandaşlarımıza ucuz, kaliteli, besleyici ekmeklerimizi uygun fiyatla satacağız. Bu da vaatlerimizden biriydi, bunu da en geç bir ay içerisinde yerine getirmiş olacağız. Bunun müjdesini hemşerilerimle paylaşmak istiyorum” dedi.

TRABZON'DA EKMEK FİYATI 4 YILDA 5 KATINA ÇIKTI

Trabzon'da son olarak geçtiğimiz hafta ekmeğe örtülü zam yapılarak 20 lira olan 500 gramlık ekmek 400 grama düşürüldü. 2021 Ekim ayında 500 gram ekmeğin 5 liradan satıldığı Trabzon'da aradan geçen 4 yılda ekmeğe yapılan zam son zamla birlikte yüzde 400'e ulaştı.

(HABER MERKEZİ)