Oscar 2021 sanal ortamda yapılmayacak

93. Oscar Ödülleri, pandemi şartlarına rağmen geleneksel törenle sahiplerini bulacak. 25 Nisan'da gerçekleşecek olan tören sırasında kaç kişinin bulunacağı henüz açıklanmadı.

Abone ol

DUVAR - Akademi, salgın dolayısıyla sanal ortamdan yayınlanması beklenen, 25 Nisan 2021’de düzenlenecek 93. Oscar Ödülleri töreninin insanların katılımıyla gerçekleşeceğini açıkladı. 

Ntv'nin aktardığına göre, Oscar Ödülleri'ni belirleyen Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi, korona virüsü salgını nedeniyle gelecek yılın törenini 28 Şubat’tan 25 Nisan'a erteledi. Bu yıl yapılan pek çok ödül töreni gibi Oscar'ın da seyircisiz ve sanal ortamda düzenlenip düzenlenmeyeceği merak edilirken Akademi tarafından yapılan son açıklamada, pandemi şartlarına rağmen törenin fiziki olarak gerçekleşeceği belirtildi. 

Akademi yetkilileri kısa süre önce, törenin düzenlendiği Los Angeles'taki Dolby Tiyatrosu'nu ziyaret ederek, töreni ne şekilde gerçekleştirebilecekleri konusunda farklı alternatifleri değerlendirdi. 3400 kişilik Dolby Tiyatrosu'nda gelecek yılki tören sırasında kaç kişinin bulunacağı hala belirsizliğini koruyor.

Oscar töreninin tarihinin ertelenmesiyle Oscar için değerlendirmeye alınacak filmlerin ilk gösterimini gerçekleştireceği tarih de ileri alındı. 
1 Ocak 2020-28 Şubat 2021 tarihleri arasında gösterime giren ya da dijital platformlarda yayınlanan filmlerin Oscar için değerlendirmeye alınacağı açıklandı.