Oscar kazanan kısa animasyon diziye dönüşüyor

Ödüllü animasyon Hair Love, diziye uyarlanıyor. Dizi, 12 bölümden oluşacak.

Abone ol

DUVAR - Matthew A. Cherry’nin Oscar ödüllü kısa animasyon filmi “Hair Love” HBO Max için bir televizyon dizisine uyarlanıyor. Cherry’nin “Young Love” adlı 12 bölümlük dizisi, kısa filmindeki karakterlere dayanacak.

IndieWire'ın aktardığına göre, Blue Key Entertainment adına Monica A. Young (Hair Love yapımcısı) ve Lion Forge Animation adına David Steward II ile Carl Reed tarafından üretilecek olan dizinin ilk bölümünde Matthew A. Cherry, animasyon alanında kıdemli olan Carl Jones'la birlikte görev yapacak.

Matthew A. Cherry yaptığı açıklamada, Stephen, Angela ve Zuri'nin hikayesini anlatmaya devam etmekten ve animasyonlu bir dizi olarak “Hair Love” adlı kısa filmimizde kurduğumuz genç bir ailenin dinamiklerini daha fazla anlatacak olmaktan dolayı heyecan duyuyorum. Young Love'ı dünyaya çıkarmamıza yardımcı olmak için Sony Pictures Animation ve HBO Max'ten daha iyi ortaklar bulamazdık” ifadelerini kullandı.

Hair Love, eğlence sektöründeki siyah sanatçıların güçlü desteğini alarak, Kickstarter tarihinde yaklaşık 300.000 dolar toplamış ve  en yüksek bütçeyle finanse edilen kısa film olmuştu. Yaklaşan “Young Love” animasyon dizisi de, “Hair Love”da tanıtılan aileye odaklanacak. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)