Osmangazi Belediyesi'nin Senaryo Yazarlığı Atölyesi başladı

Osmangazi Belediyesi’nin yeni senaristlerin ortaya çıkmasını sağlamak ve bu alana ilgi duyanlara iş fırsatı sunmak için düzenlediği Senaryo Yazarlığı Atölyesi devam ediyor.

Abone ol

DUVAR - Osmangazi Belediyesi tarafından Soğanlı Kültür Merkezi’nde düzenlenen Senaryo Yazarlığı Atölyesi’ne yoğun ilgi oldu. 16 yaşından 77 yaşına kadar her yaştan katılımcının yer aldığı Senaryo Yazarlığı Atölyesi’ndeki derslerde, senaryo yazımı ile ilgili kavramlar, teknikler ve süreçler detaylı şekilde ele alınıyor.

Senarist Derya Biçer tarafından verilen eğitimler ile katılımcılar, senaryo yazma tekniklerinden hikaye kurgusuna, karakter oluşturmadan sahne formatlarına, dizi senaryosundan film senaryosu yazmaya kadar başarılı bir senarist olmak için gereken tüm teorik ve pratik bilgiye sahip olabilecek.

Atölyeye beklentilerin üstünde bir talep olduğunu ifade eden Senarist Derya Biçer, "En genç üyemiz 16, en yaşlı üyemiz ise 77 yaşında. Senaryo yazarlığına bu kadar ilginin olmasını iletişim çağında olmamıza bağlıyorum. Günümüzde dijital platformlar oldukça yaygınlaşırken, bütün dünya kanallarına da ulaşabilir olduk. Senaryo yazarlığı popüler bir meslek olacak. Çünkü insanın ve hikayenin bir sonu yok. Çağlar boyunca insanlar kendilerini hep yazarak anlatmışlar. Sinema devam ettiği sürece senaryo yazarlığı da devam edecektir" dedi.