Osmangazi Köprüsü’nde alınan ücretin iptali için dava açıldı
İstanbul ve Gaziantep barolarına kayıtlı iki avukat, Osmangazi Köprüsü’nden bugünden itibaren alınmaya başlayan geçiş ücretlerinin iptali ve yürütmenin durdurulması için Karayolları Genel Müdürlüğü’ne dava açtı.
DUVAR - İstanbul Barosu Avukatı Müşir Deliduman ile Gaziantep Barosu Avukatı Muharrem Ercan, Osmangazi Köprüsü işletme ücretini düzenleyen işlemin kamu hizmeti amacı ilkesiyle uyumlu olmadığını belirterek, “Diğer çift şeritli yollardan ücret alınmamasına karşılık Osmangazi Köprüsü’nün üzerinden geçen çift şeritli yollardan ücret alınması işlemi de hukuka aykırı olmaktadır” dedi ve dava dilekçesi verdi.
İki avukatın mahkemeye verdiği dava dilekçesinde şöyle dendi: “Kamu hizmetinde faydalanma eşitlik ilkesi gereğince olur. Feribotla geçiş, körfezi dolanmak sureti ile geçiş göz önünde bulundurularak hesaplama yapılmıştır. Bu hesaplama kamu hizmeti sunumu ile uyum sağlamaz. Kamu hizmetinin düzenli, sürekli, uygulanabilirlilik açısından Boğaziçi Köprüsü geçiş katkı bedeli ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü geçiş katkı bedeli ile kıyaslandığında pek fahiş kalmaktadır. Sayılan nedenlerden dolayı söz konusu işlemin iptali talebi zorunluluk arz etmiştir.”
Bayramdan önce Başbakan Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından açılan köprü, bayram süresince ücretsiz olarak kullanılmıştı. Bayramın sona ermesiyle Yalova ile Bursa’yı birbirini bağlayan köprü için 88 lira 75 kuruş geçiş ücreti belirlenmişti. (DHA)