'Otoban Köpekleri' prömiyer yaptı

Trabzon Devlet Tiyatrosu’nun yeni oyunu 'Otoban Köpekleri’ Haluk Ongan Sahnesi’nde sergilenmeye başladı.

Abone ol

DUVAR - Trabzon Devlet Tiyatrosu’nda Yalancı, Kitaplar ve Sihirli Lamba’nın ardından, sezonun bir diğer yeni oyunu Otoban Köpekleri 16 Şubat Cuma günü Haluk Ongan Sahnesi'nde prömiyer yaptı. 

Distopik türün başarılı bir örneği olarak sahneye taşınan oyunu Dilan Demirel yazdı, Murat Çidamlı yönetti. Selin Poyraz, Burhan Kurt, Ayşe Natır, Bedirhan Arpacı, Selin Karayağız, Yasemin Nalçacıoğlu, Murat Çidamlı, Ceyhun Gen ve Deniz Gen'in rol aldığı oyunun dekor tasarımını da, Hasan Yavuz yaptı. 

Prömiyerde ayakta alkışlanan oyun ay boyunca perşembe ve cuma günleri 20.00'de cumartesi günleri 15.00 ve 20.00'de Haluk Ongan Sahnesi'nde izleyicisiyle buluşmaya devam edecek.

Oyunun konusu

Jess ve Hasi çifti, gelecekte dünyamızı sarsan bir felaket sonrası var olacak, hayali bir zamandaki ‘'Özgürlük Ülkesini'nin, üst düzey, normal ve iyi birer vatandaşlarıdır. Yaşamlarını böylesine örnek insanlar olarak sürdürdükleri için, yaşadıkları o düzende, her vatandaşa verilmeyen çocuk yapma hakkına bile sahiptirler. Her zaman ayrıcalıklı olanaklara sahip olduklarına inanan bu mutlu çiftin hayatı, bir gün aniden altüst olur. Jess, yaşadığı mutlu hayali hayattan, gerçekliğin kabusuna uyanır. Acaba yaşadıkları üst düzey hayat, tamamen bir kurmacadan mı ibarettir?

'Özgürlük Ülkesi’nin vahşi sınırları içerisinde yaşayan tehlikeli, 'Otoban Köpekleri’ adı verilen insanlar acaba kimlerdir? 

(KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)