Otomatik vitesli en ucuz 10 sedan otomobil

Geçmişteki popülaritesini SUV sınıfına kaptırsa da sedan'lar halen pazarda yüzde 27 paya sahip. Şirket aracı olarak da tercih edilen sedan'larda, dizel, benzinli, hibrit ve LPG’li birçok seçenek var.

Geniş iç hacmi ve bagaj kapasitesiyle, ülkemizde ailelerin otomobil tercihi uzun zaman boyunca hep sedan'lardan yanaydı. 1970'ler’de Murat 124, Renault 12 gibi modellerle başlayan satışlar, 1980'lerde Ford Taunus ve Opel Rekord ile devam etti. 1990'larda Volkswagen Passat, Honda Accord popülerken, 2000'li yıllarda Renault Fluence ve Toyota Corolla öne çıktı.

Son yıllarda SUV modellere yönelen tüketici tercihlerine rağmen, sedan otomobiller yüzde 27 ile hâlâ önemli bir pazar payına sahip. Bu alanda geçmişte önemli satışlar yapan Volkswagen, Opel ve Citroen gibi markaların sedan pazarından çıktığını da hatırlatalım. Otomatik vitesli en ucuz on sedan otomobil listemizde sekiz markanın modelleri yer alıyor. Bunlardan üçüyse yerli üretim.

Haberin Devamı
Otomatik vitesli en ucuz 10 sedan otomobil En yüksek faizi veren banka belli oldu: 1 milyon liranın getirisi uçtu İslam Memiş'ten pazartesi uyarısı: Eline yeni dolar ve TL geçenler... Benzin ve motorinde tabela değişti: 1 Eylül güncel akaryakıt fiyatları KPSS sınavı gündeminde şeker var: 'Hiç iyi değilim...' Netflix ekibi de düğünde: Prenses, 'şaman' sevgilisiyle evlendi