Otomobil alacaklar dikkat: Fiyatları değişti

Ticaret Bakanlığı'nın 6+6 uygulaması uzatıldı. Bakanlığın kararı sonrası fiyatlar düştü ama ikinci el araç satışında yaprak kıpırdamıyor. Oto galeriler fiyatları aşağı çekti.

DUVAR - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre 2024 Mayıs ayında 2'nci el otomobil satışları, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 20,62 düşüşle 741 bin 828'den 588 bin 886'ya geriledi. İkinci el araç satışlarında yaprak kıpırdamıyor. Oto galericilerine göre bu düşüşün farklı nedenleri var. Ticaret Bakanlığı'nın 6+6 uygulaması sonrasında da fiyatlar düşerken Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Başkanı Aydın Erkoç araç alacaklar için dikkat çeken bir uyarı geldi. Erkoç, "Araç almanın tam zamanı. Fiyatlar çok uygun" dedi, fiyatlardaki düşüşlerin 2025'e sarkabileceğini söyledi.

Haberin Devamı
Tam liste belli oldu: Sahte gıda ürünü satan markalar halka açıklandı Kiralar uçtu: 10 ilde ortalama fiyat asgari ücreti geçti Benzin ve motorine zam geldi: 2 Ekim 2024 güncel akaryakıt fiyatları Anket: DEM Parti seçmeni hangi partilerle ittifak istiyor? Sıfır otomobil fiyatlarına zam geldi: İşte marka marka güncel fiyatlar MasterChef yarışmacısı hayranı olan ünlüyü açıkladı: 'Mesajlaşıyoruz'