Oyun tasarımcısından sese duyarlı LED ışıklı maske

Korona virüs sebebiyle yüz maskelerindeki sıra dışı tasarımlara bir yenisi daha eklendi. İngiltere'de oyun tasarımcısı ve bilgisayar programcısı olan Tyler Glaiel, iletişim kurmakta sorun yaşayan kişiler için sesle aktif olan LED ışıklı bir maske tasarladı.

Abone ol

DUVAR - İngiltere'de oyun tasarımcısı ve bilgisayar programcısı olan Tyler Glaiel, iletişim kurmakta sorun yaşayan kişiler için sesle aktif olan LED ışıklı bir maske tasarladı.

Glaiel'in tasarladığı bez yüz maskesinde bulunan LED ışıklar sesle aktif hale gelerek, maskeyi takan kişinin konuşma esnasında ağzını oynatmasıyla aktifleşiyor. Ayrıca, maskede bulunan 16 LED ışık dizisi, maskeyi giyen kişinin diliyle "tıkırtı" sesi çıkarması durumunda "gülümseme" halini alıyor.

Yerel medyaya konuşan Tyler Glaiel, "Birden aklıma böyle bir fikir geldi. Online olarak böyle bir maske olup olmadığına baktım, ancak olmadığını gördüm" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Glaiel, maskeyi satmayı planlamadığını ifade ederek, maskeye sahip olmak isteyen kişilerin bunu kendisinin yapması gerektiğini söyledi. (AA)