Oyuncu Tanju Tuncel hayatını kaybetti

Birçok dizi ve filmde rol alan oyuncu Tanju Tuncel hayatını kaybetti.

Abone ol

DUVAR - "Geniş Aile", "Eyyvah Eyvah 2" ve "Babamın Kemikleri" gibi yapımlarda yer alan oyuncu Tanju Tuncel 83 yaşında hayatını kaybetti. Sanatçı, 16 Temmuz 2023 Pazar günü Erenköy Galip Paşa Camii’nde öğle namazını müteakiben kılınacak cenaze namazının ardından Osmangazi Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Huzurevinde yaşayan oyuncu geçtiğimiz haftalarda çektirdiği bir videoda "Burada çok mutluyum ama ne olursa olsun hepinizi arıyorum. Arada arkadaşlar geldiği zaman hepinizle irtibat kurmuş gibi oluyorum. Hepinizi çok seviyorum çocuklar. Yaşadığınız her nefesin kıymetini bilin" demişti.

TANJU TUNCEL KİMDİR?

Adana'da 1940 yılında doğan Tanju Tuncel, Akhisar Ortaokulu, Erenköy Kız Lisesi ve İstanbul Konservatuvarı Tiyatro bölümü mezunudur. Tiyatroya Gençlik Tiyatrosu'nda başlayan Tuncel, İstanbul Şehir Tiyatrosu'nda emekli oldu. Tuncel, emekli olduktan sonra da dizilerde oynamaya devam etti.

Usta oyuncu, Şaşıfelek Çıkmazı, Geniş Aile, Ruhsar, Sıdıka gibi dizilerde; Ve Recep ve Zehra ve Ayşe, Duruşma, Eyyvah Eyvah, Beyaz Melek gibi filmlerde rol aldı. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)