Özakça'nın eşi ve annesi süresiz açlık grevine başladı

Yüksel Caddesi'nde açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın gözaltına alınmasının ardından eşi Esra Özakça ve annesi Sultan Özakça süresiz açlık grevine başladı. Gülmen ve Özakça'nın yarın adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Abone ol

ANKARA -  Yüksel Caddesi'nde 75 gündür açlık grevini sürdüren Nuriye Gülmen ve Semih Özakça dün gece saatlerinde gözaltına alındı. İnsan Hakları Anıtı önünde 195 gündür eylemini sürdüren diğer kamu çalışanları bugün polisin müdahalesi sonrası alandan uzaklaştırıldı. Çok sayıda milletvekilinin alana gelmesinin ardından polis Veli Saçılık, Esra Özakça ve Acun Karadağ'ın alanda açıklama yapmasına izin verdi. Açıklamanın ardından alanda bekleyenlere alanı boşaltmaları uyarısı yapılıyor.

Anne Özakça: İşkence ederek gözaltına aldılar

'SÜRESİZ AÇLIK GREVİNDEYİZ'

Dün gece saatlerinde polisin operasyonla gözaltına aldığı sırada Semih Özakça'nın yanında olan eşi Esra Özakça “kaldığımız evde bir cinayet girişiminde bulunuldu” dedi.

“Dün akşam Nuriye Gülmen ile kaldığımız eve bir cinayet girişiminde bulunuldu. Biz buna cinayet girişimi diyoruz çünkü 75 gündür açlık grevinde olan insanları gözaltına almak, işkence etmek cinayet girişimidir” ifadelerini kullanan Özakça, Semih Özakça'nın annesiyle birlikte süresiz açlık grevine başladıklarını duyurdu.

'BİZ MAZLUMUZ'

HDP ve CHP'li milletvekillerinin polislerle yaptığı konuşmanın ardından alana gelerek açıklama yapılan öğretmen Acun Karadağ, “Kitlenin büyümesi, iktidarın saldırısından kaynaklanıyor çünkü biz mazlumuz” diyerek alana yapılan müdahaleye tepki gösterdi. Karşımızda aklı selim bir devlet adamı görmek istiyoruz diyen Karadağ “Biz onlardan iş talep etmiyoruz var olan çalışmakta olan işi geri istiyoruz” dedi.

Polis açıklamanın ardından İnsan Hakları Anıtı önünde bekleyenleri gözaltına almaya başladı. Polis gözaltı aracının içine biber gazı sıktı. Gözaltına alınanlar arasında; Esra Özakça; Sultan Özakça; Acun Karadağ Veli Sacılık, Mehmet Dersulu, İlhan Kaya, Oktay İnce gibi isimler var.

'Saç yolarak mı huzur getireceğiz?'

YARIN ADLİYEYE SEVK EDİLECEKLER

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın yarın adliyeye götürülecekleri belirtildi. Avukat Selçuk Kozağaçlı, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Yarın adliyeye çıkartacaklar. Ellerinde arama tutanağı dışında tek bir evrak olmadan!" ifadelerini kullandı.