Özel: Meclis'te kan akmaya başlıyorsa vatandaş ne yapacak?

Meclis'teki yumruklu kavga sonrası DEM Parti Grup Başkanvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit'in kaşı yarıldı. CHP lideri Özgür Özel, "Sözlerin havada uçuşacağı bir yerde yumruklar uçuşuyor" dedi.

Abone ol

DUVAR - TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ'ın başkanlığında, CHP'nin "Anayasa Mahkemesinin Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşmesiyle ilgili verdiği karara ilişin genel görüşme yapılması" önergesini ele almak üzere olağanüstü toplandı.

Genel Kurul'da TİP Milletvekili Ahmet Şık konuşurken AK Partili vekiller kürsüde Şık'a saldırdı. CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, AK Partili Alpay Özalan'ın Şık'a yumruk attığını söyledi. Yumruklu kavgada DEM Parti Grup Başkanvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit'in saldırı nedeniyle her iki kaşının üzerinde ikişer santimetrelik yarılma gerçekleşti. 

Oturuma 45 dakikalık ara verilirken yaşanan kavgaya tepki gösteren CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Meclis'te hiç yaşanmaması gereken şeyler yaşanıyor. Utanç verici görüntüler. Her şey gözümün önünde oldu. Meclis sözün söyleneceği yer. Meclis'te kan akmaya başlıyorsa vatandaş ne yapacak? Bu gerçekten çok utanç verici. Bu duruma Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'un en acil bir şekilde müdahale etmesi gerekiyor. Sözlerin havada uçuşacağı bir yerde yumruklar uçuşuyor, tekmeler uçuşuyor. Yerlerde kan var. Kadınlara vuruyorlar. Gözümüzün önünde kadınlara vuruyorlar. Sayın Numan Kurtulmuş'u derhal tüm siyasi partilerin genel başkanlarını toplantıya çağırmaya devam ediyorum. Bu gerçekten Meclis açısından taşınılabilir bir yük olmaktan çıktı. Meclis İdare Amiri'nin milletvekiline yumruk attığı, kadına şiddet uyguladığı bir yerdeyiz. (Okan Konuralp) Arkadaşımız kavgayı ayırmaya çalışırken yaralandı. Sayın Gülüstan Koçyiğit de kürsüye yapılan saldırıyı engellemeye çalışırken yaralandı" dedi.