Özel: Tarım Bakanı köylülerin bağışladığı koyunları yardım olarak verdi

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin koyunları telef olan aileye 120 koyun teslim ettiklerini söyleyerek 'yardımı kendilerinin yaptığı izlenimi' verdiğini açıkladı. Özel, "Oysa bu yardım çevre il ve ilçelerdeki köylülerin bağışlarıyla oluşturuldu. Birer ikişer koyunla bu kampanyaya bağış yapan köylülerin isyanı var” dedi.

Abone ol

DUVAR - Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Manisa Demirci’ye bağlı Esenyurt Mahallesi'nde çıkan yangında ağılındaki 70 koyunu telef olan Seniye ve Ali Tekin çifti ile görüşme görüntülerini sosyal medya hesabından paylaşmış ve 120 koyun ve bir buçuk ton hayvan yeminin aileye teslim edildiğini söylemişti.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, koyun bağışını komşu illerdeki köylülerin yaptığını duyurdu. Özel, bağışların tutulduğu defter görselini ve köylülerin dayanışma anındaki görüntülerini paylaşarak şunları söyledi:

“Tarım Bakanı, Demircimizin Esenyurt köyünde koyunları yanan Ali Tekin'e 120 koyun hediye ettiğini söylemişti. Komşu illerden koyun bağışını Köy TV'den Çoban Emre Tınaz organize etmiş. Birer ikişer koyunla bu kampanyaya bağış yapan köylülerin isyanı var!” (HABER MERKEZİ)