Özel'den Yıldırım'a: Aleyna Tilki'nin şarkısı gibi 'Bi sussan bari' dedirtti

CHP'li Özgür Özel, partisinin bayrak asma çağrısını eleştiren Başbakan Binali Yıldırım'a yanıt verdi. Özel, "Aleyna Tilki'nin şarkısı gibi, 'Bi sussan bari' dedirtti. 'Bayrak asalım' diyoruz, karşı çıkıyor

Abone ol

ANKARA - CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, TBMM'de gazetecilere açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı.

AK Parti ve MHP'nin kurduğu "Cumhur İttifakı" hakkında konuşan Özgür Özel, "Bir ittifak kuracağız, ittifakın içinde 2 parti yer alacağız, 3'üncü parti isterse MHP kapris yaptığı için olmayacak. İttifak herkese açık ama BBP'ye kapalı. Çünkü MHP, BBP ile aynı kantara çıkarsa sıkıntıya düşecek" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın, "16 Nisan'da ne kadar halk düşmanı varsa hayır cephesinde buluşmuşlar" dediğini hatırlatan Özel, "Binali Bey, biz yüzde 50'yiz, kendine gel. Hayır diyenlere halk düşmanı demek, hem vicdansızlık, akıl tutulmasıdır, hem kendi teziyle çelişmektir. Madem hayırcılar halk düşmanı, niye Saadet Partisi'nin peşindesin" şeklinde konuştu.

Özgür Özel, Yıldırım'ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Zeytin Dalı Harekatı için bayrak asma çağrısıyla ilgili sözlerine tepki gösterdi. Özel, şöyle devam etti:

"Binali Bey, meydanı boş buldu, konuşmaya kalktı, Aleyna Tilki'nin şarkısı gibi, millete 'Bi sussan bari' dedirtti. 'Bayrak asalım' diyoruz, karşı çıkıyor. Başka bir şey söyleyeceğiz, ona da karşı çıkacak, dinden çıkacak. Bir süredir konuşmamanın verdiği idmansızlıkla, uzun süredir forma bulamayan bir topçu gibi, girdi sahaya önüne geleni sakatladı, en son kendi bacağını da kırdı, sedyeyle dışarı aldılar." (DUVAR)