Özgür Özel: CHP'ye mafya usulüyle mesaj veriyorlar

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik'in bir televizyon programında Bylokçu siyasileri bildiğini söylemesinin ardından gözaltına alındığını belirtti. Özel, "Apar topar FETÖ’cülük suçlamasıyla gözaltına alınmasını hem susturma, hem de müvekkili Kılıçdaroğlu’na karşı yapılmış bir algı operasyonu olarak görüyoruz” dedi.

Abone ol

ANKARA - CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Yüksek Disiplin Kurulu üyesi ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik’in bir televizyon programında Bylock listelerindeki siyasetçilerin gizlendiği ve bu listeleri gördüğü yönündeki sözlerinin ardından gözaltına alındığına dikkat çekti.

'SÖYLEDİKLERİ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ OLABİLİR'

Celal Çelik, FETÖ soruşturması kapsamında bugün gözaltına alındı. Çelik’in dosyasındaki gizlilik kararı nedeniyle avukatlar bilgi edinemedi. Celal Çelik’in evinde ve aracında yapılan arama sırasında yanında bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Söyledikleri, aldığı pozisyon birilerini rahatsız etmiş olabilir. Herkes onun FETÖ’cü olmadığını biliyor” dedi.

"BİZ İSTEDİĞİMİZİ İSTEDİĞİMİZ ZAMAN FETÖ'CÜ YAPABİLİRİZ' DİYARLAR''

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de, Celal Çelik’in FETÖ’nün yargıdaki ilk mağdurlarından olduğunu, 2011'de hakimlikten istifasıyla da tepkisini ortaya koyduğunu söyledi. "FETÖ’yü protesto etmek için yargıdan istifa eden bir hukukçuya FETÖ çamuru bulaştırılamaz" diyen Özel, çelik'in katıldığı son televizyon programındaki sözlerine dikkat çekerek şunları söyledi:

“Celal Çelik 15 Temmuz sonrası birçok TV programına katıldı. O programlarda en çok değindiği husus FETÖ’nün siyasi ayağının ortaya çıkartılmamış olması ve Adalet ve Kalkınma Partisi içinde çok sayıda milletvekili ve belediye başkanının FETÖ ile ilgili iltisaklı olduğu halde bunların üzerine gidilmediği ve bunun da bir zafiyet yarattığı uyarılarıydı. Son olarak katıldığı bir televizyon programında Bylock listelerinin gizlendiği, milletvekili kısmının gizlendiğini söylemesi, 'Böyle bir listenin olduğuna inanıyor musunuz, gerçek mi?' sorusuna da listeyi gördüğünü belirterek yanıt vermesi son derece önemliydi. Bunun nasıl bir rahatsızlık yarattığını tahmin ediyoruz. Apar topar FETÖ’cülük suçlamasıyla gözaltına alınmasını hem kendisine karşı susturma, had bildirme operasyonu hem de kendisi üzerinden müvekkili olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ve CHP’ye karşı yapılmış bir algı operasyonu olarak görüyoruz. Şunu söylüyorlar, 'Sizin elinizde Bylock listesi olabilir, ama bizim elimizde devlet ve bize tamamen bağlı bir yargı var. Sizin bildiğiniz gerçekler ne olursa olsun, biz istediğimizi, istediğimiz zaman FETÖ’cü yapabiliriz.'”

CHP: Avukat Çelik'e gözaltı ciddi bir kumpas

Bu durumu“mafya usulü bir mesaj” olarak nitelendiren Özel, “Bildiklerini söyleme, gördüklerini unut yoksa biz seni FETÖ’cü yaparız” denildiğini savundu

SİYASİLER SAKLANIYOR

Soruşturmanın bir gün önce başlatıldığı yönünde bilgiler de Celal Çelik’nin 2 gün önce özel televizyon programında söylediklerini gündeme getirdi. Çelik 12 Eylül’de CNN Türk’te katıldığı programda, 215 bin olan Bylock listesinin 102 bine indiğini belirterek çok sayıda kaydın gizlendiğini iddia etti. Çelik şunları ifade etti:

“Bylock kaydı listesinin tamamı MİT tarafından savcılıklara verilmedi. Benim emin olduğum bir bilgi. Net şekilde siyasilerin saklandığı söylüyorum. Kim zan altında kalırsa kalsın bu bir gerçektir. Bu gerçekliği söylemek FETÖ’nün ya da başkasının işine yarar diye değerlendirme olmaz. Böyle yaklaşmak sadece Bylokçu siyasetçilerin işine yarar. Bylokçu siyasetçiler var.”

Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik gözaltında

'BEN GÖRDÜĞÜMÜ SÖYLÜYORUM'

Polislerde, savcılarda Bylock çıkarken AK Parti’de tek bir siyasetçide çıkmamasının mümkün olmadığını savunan Çelik, “Net olarak siyasilerin saptandığını söylüyorum. Neden verilmiyor?” diye sordu.

Eski askeri savcı Ahmet Zeki Üçok, Çelik’ten isim vermesini istedi. Çelik’in yanıtı şöyle oldu: “Bilgi var. Ama bunun hukuken kendi adıma nasıl sakınca yaracağını biliyor musunuz? O belge elimde mi? Ben gördüğümü söylüyorum. O belgeyi bana vermeden, değiştirip, başkalaştırılması durumunda karşı karşıya kalacağımız sorumluluğu tahmin edebiliyor musunuz?”

Üçok, avukat Çelik’in sözlerine tepki göstererek, “Bu varsayım. Bu mantıkla gidersek darbe girişiminde yer alan bazı askerlerde Bylock çıkmamasını biz izah edemeyiz.Tüm AK Parti milletvekillerini zan altında bırakıyorsunuz. Bylock en önemli delil. Bunun üzerine her türlü karartma ve bunda şüphe yaratacak her şey bu delili zedelemeye çalışan yok saymaya çalışan örgüt dışında kimseye yaramaz” dedi.

'MİT TIR'LARI VE DIGITURK'  İDDİASI

Celal Çelik’in gözaltına alınmasıyla ilgili Sabah ve A Haber'de yer alan haberlerde Çelik’in MİT TIR'larıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındığı, FETÖ'nün kamuoyunu etkilemeye yönelik örgütsel tavırlarına da destek verdiği, ayrıca kapatılan STV, Bugün gibi FETÖ kanallarının Digitürk'ten çıkarılması üzerine, aboneliğini iptal ettirdiği gibi iddialar yer aldı.

Celal Çelik kimdir?

Haberlerde ayrıca Çelik'in MİT TIR'larının durdurulma sürecinde, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun eski başdanışmanlarından FETÖ suçlamasıyla tutuklanan Fatih Gürsul ile 'yoğun şekilde irtibatlı olduğu' iddiasına da yer verildi.