Özgür Özel: İktidar yürüyüşünde CHP'nin yolu açık

Partisinin Akçaabat kongresinde konuşan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, bir sonraki genel seçimi işaret ederek, "İktidar yürüyüşünde Cumhuriyet Halk Partisi'nin, Türkiye'nin yolu açıktır, önü açıktır" dedi. 

Abone ol

DUVAR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel, Trabzon'da CHP Akçaabat İlçe Kongresi'ne katıldı.

Kongrede konuşma yapan de Özgür Özel, "umudun CHP'lilerde olduğunu" söyledi. Özel, "Türkiye'nin umudu, birilerinin çılgın projelerinde, birilerinin paralarında, birilerinin birbirlerini ayakta tutmak için kurdukları korku ittifaklarında değil. Türkiye'nin umudu, parti baraj altında da olsa partinin çelengini sırtlayıp Atatürk Meydanı'nda, o yağmurun altında dimdik durabilen CHP'lilerdedir" ifadelerini kullandı.

Ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Özel, işsizlik ve asgari ücrete yapılan zam konularında hükümeti eleştirdi. Türkiye'nin gerçek sorunlarının konuşulmasının istenmediğini belirten Özel, şöyle devam etti:

"Ne konuşulsun istiyor? Bambaşka gündemler. 31 Mart'ta çıktılar ne dediler? Ülkenin beka sorunu var. Bu ülkenin beka sorunu, Recep Tayyip Erdoğan istiyor ve ona Devlet Bahçeli yalancı şahitlik yapıyor diye ortaya çıkmaz. Bu ülkenin beka sorunu 29 Ekim 1923'de ortadan kalkmıştır. Eğer bu ülkede Cumhuriyet yıkılırsa beka sorunu olur, o Cumhuriyeti de bu Cumhuriyet Halk Partisi kimselere yıktırmaz, kimse merak etmesin."

2023'ün Haziran ayında yapılacak Meclis ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine değinen Özgür Özel, "İktidar yürüyüşünde Cumhuriyet Halk Partisi'nin, Türkiye'nin yolu açıktır, önü açıktır. Bütün güvencemiz sizlersiniz. Biz yorulmuyoruz, korkmuyoruz, yılmıyoruz, gücümüzü sizden alıyoruz. İyi ki varsınız, siz ayakta olduğunuz için Türkiye'ye kimse diz çöktüremeyecek" diye konuştu. (TRABZON/AA)