Özgür Özel'den 'ayakta karşılama' yanıtı: Bedeli ben ödeyeceğim

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Meclis'in açılışında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ayakta karşılanmasına ilişkin konuştu. Özel, "Bedeli ben ödeyeceğim, hesabı ben vereceğim" dedi.

Abone ol

DUVAR - Manisa'nın Soma ilçesinde bulunan AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu'nun sahibi olduğu Fernas Madencilik’te iş güvenliği ve düşük ücretlere karşı mücadele başlatan ve bu süreçte sendikaya üye oldukları için işten atılan işçiler direnişlerine devam ediyor.

Ankara Kurtuluş Parkı'nda işçileri ziyaret eden Özel, "Makul bir heyeti Bakan ile birlikte kabul ederse, bugünkü programını bilmiyorum, uygun değilse Bakan Bey bir dinler ve kendisine bir bilgi verirse bu konuya bir çözüm gelsin" ifadelerini kullandı.

'KÜÇÜK BİR FARKLA ÖNDEYİZ'

İşçileri ziyaretinin ardından gazetecilerinin sorularını yanıtlayan Özel, CHP'nin yaptırdığı ankete ilişkin, "Bu parti 47 yıl sonra iktidar oldu. Çok uzun süre normalleşme adımları attığımızda birinci parti olma özelliğini korudu. Biz kendi içimize dönüp belli tartışmalara yoğunlaşıp normalleşme eleştirileri AK Parti, MHP, İYİ Parti seçmeninde partiye irtiba kaybettirdi. Eylül ayı anketinde, 9 anketin ortalamasına göre 3 puan öndeyiz. Niye 6 puan önde olmayalım? Bizim yaptırdığımız ankette 4.5 puan öndeyken şimdi 3 puan öndeyiz. Biz bu iktidarı değiştirmek istiyoruz. İktidara yakın şirketlerin birinde 0.7 puan gerideyiz, diğerinde çok küçük bir farkla öndeyiz" ifadelerini kullandı.

'SEÇMENİ MUTLU ETTİ'

Özel, Meclis'in açılışında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ayakta karşılanmasına ilişkin ise, şu ifadeleri kullandı:

"Ayakta karşılama seçmeni mutlu etti. Bunun toplumda inanılmaz bir karşılığı var. Pişmanlığım yok. Biz anayasa yapmak için, uzlaşma için koalisyon yapmak için ayağa kalkmadık. CHP ayağa kalmadığında gittiği bir köy kahvesinde AK Parti seçmeni de dışarı çıkıyor. Erdoğan'ın şahsına değil makama saygımızdan ayağa kalktık. Ben partimin irtifa kaybetmesini istemem. Biz kimsenin yaptığını ettiğini unutmuyoruz. En sert muhalefeti yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Kaybediyorsak ben kaybediyorum. Bedeli ben ödeyeceğim, hesabı ben vereceğim."

'ARAMIZDA HERHANGİ BİR SORUN YOK'

Öte yandan Özel, 10 Ekim katliamında yaşamını yitirenler anısına oluşturulan anıtın açılışını da yaptı.

Katliamda hayatını kaybedenlerin ailelerinin kurduğu 10 Ekim Barış ve Demokrasi Derneği'nin açılışa katılmamasına ilişkin de konuşan Özel,  "10 Ekim Barış Derneği’nin tüm üyeleri içinde yakın ilişki içindeyim bugün de açılışı birlikte yaptık. Bu tansiyon nereden niye yükselmiş gerçekten bilmiyorum. Tuncer Bey'in gelmesini de arzu ederdim. Yarın anma var. Biz şunu yapmak istemedik. Anma günü gidip orada bir tören yapıp da yani yasla açılışı birbirine karıştırmayalım dedik. Dernek de bunu kabul etmişti. Biz dedik ki Ankara Büyükşehir Belediyesi kamu kurumu o bir açılış yapıyor ve buradan bu bir belediye bunu bazı siyasi partilerin konuşup, bazılarını konuşmadığı bir yer yapamayız. Onun için de kendilerine bir şey önerilmiş. Dernek adına bir kişi ve Mansur Yavaş. ‘İşte siyasi partiler konuşmazsa biz olmayız’ gibi bir iletişimsizlik olmuş. Keşke olsalardı. Keşke konuşsalardı. Aramızda hiçbir sorun yok. Ben 10 Ekim Derneği'ni aralıklarla kabul ediyorum ve bu anıt yapılsın diye çok mücadele ettik. Herhalde onlara sorsanız benden razıdırlar. Tuncer Bey'le de hiçbir sorunumuz yok. Olmaması da lazım. Yarın da bütün siyasi partiler anmada hep birlikte olunacak. Yani orada herhangi bir sorunumuz yok" dedi.

(HABER MERKEZİ)