Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 29 Ekim çağrısı

CHP lideri Özgür Özel, "Sayın Erdoğan'a sesleniyorum; 29 Ekim resepsiyonunu milletin evinde Çankaya Köşkü'nde yapınız. Çok uzun yıllar sonra tüm siyasi partiler bir araya gelelim" dedi.

Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 14. Gazipaşa Çekirdeksiz Nar ve Tropikal Meyve Festivali'ne katıldı.

ANKA Haber Ajansı'nın haberine göre, festivalde konuşma yapan Özgür Özel, "Bu bölgeye özgü olarak üreticilerimizin üretim ve pazarlama sorunlarını da özel olarak ele almalıyız. Bu ürünlerin satılıp satılmayacağı belli olmadan tombala çeker gibi ürün tercihi yapılmasının yerine bilinçli yönlendirmelerin yapılması gereklidir. Çekirdeksiz nar sadece burada üretiliyorken, üreticinin sorunlarıyla baş başa bırakılması değil bu ürünün stratejik bir ürün olarak devlet tarafından da sahiplenilmesi son derece önemlidir" ifadelerini kullandı.

Gazipaşa'ya yat limanı yapılmasının balıkçıları olumsuz etkileyeceğini belirten Özel, "Kentimize bir yat limanı açılacakmış ama endişeyle takip ettim ki o yat limanında bugüne kadar oradan ekmeğini kazanmak için bulunan balıkçı teknelerinin gideceği yeni bir liman yapılmadan yatların getirilerek yerlerinden edilmesi kabul edilebilir değildir. Antalya'dan Alanya'ya yapılacağı söylenen otoyolun Alanya'nın da kullandığı ilçemizin sınırlarında olan havaalanına ve Gazipaşa'mıza kadar uzanmaması kabul edilebilir değildir. D400'ün gecikmesi artık tahammül sınırlarını aşmıştır" dedi.

'FİLİSTİN'DE DÜNYA TARİHİNİN EN BÜYÜK ZULÜMLERİNDEN BİRİSİ YAŞANIYOR'

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına değinen Özgür Özel, "Akdeniz'in öbür ucunda Filistin var. Filistin'de dünya tarihinin en büyük zulümlerinden birisi yaşanıyor. Geçen sene Hamas'ın saldırılarını araçsallaştıran İsrail devleti bunu bir fırsata çevirmiş, soykırıma girişmiş, 42 bin can almıştır. Biz CHP olarak, Türkiye'deki tüm siyasi partiler de Filistin'le dayanışmada üzerimize düşeni yapıyoruz. 120 ülkedeki sosyal demokrat liderlere Filistin'i tanımaları için ve İsrail'i kınamaları için mektuplar yazdım, tüm toplantılarda ifade ettim" diye konuştu.

'İSRAİL'LE TİCARET CAYIR CAYIR DEVAM EDİYOR'

Hükümeti İsrail'le ticareti durdurma konusunda geç kalmakla eleştiren Özel, şöyle devam etti:

"Nisan ayına kadar bunlara rağmen İsrail'le ticaret sürüyordu. İtirazları önce duymazdan geldiler, sonra inkar ettiler, sonra kabul ettiler. Ama maalesef ortaya bir gerçek çıktı. İsrail'le ticaret cayır cayır devam ediyor. İsrail'le ticaretin engellenebilmesi için yapılması gereken iş serbest ticaret anlaşmalarının iptaliydi, iptal edilmedi. Son olarak bir malın serbest bölgeden çıkıp, geçici depolama merkezinde etiket değiştirip İsrail'e gitmesi de yasaklanmamış. Gerçek durum ortaya çıktı ki İsrail'e gidecek mallar üçüncü bir ülkenin deposuna gidiyormuş gibi evraklandırılmakta. Yani İsrail'le ticareti bitirdik diyenler Nisan'dan beri de ortaoyunu oynayarak İsrail'le ticarete devam etmekte. Bunu burada Akdeniz'in kıyısından şikayet ediyorum. İsrail'le ticareti durdurun!"

'ELİMİZİ UZATTIK AMA MUHALEFETTEN BİR ADIM GERİ ATMADIK'

"Siyasette birtakım hareketlenmeler yaşanıyor" diyen Özel, "CHP olarak milletimizin verdiği verdiği yetkiyle ilk seçimlere kadar ülkenin ana muhalefet partisiyiz. Doğruları söylemek, mücadele etmek, emeklinin 12 bin 500 lirayla geçinmeye mecbur bırakanlara emeklinin zorluğunu anlatmak, asgari ücretli için çalışmak, tarımda ekmeğini arayanlar için balıkçılar, arıcılar, esnaf için mücadele etmek görevimiz. Biz tüm seçilenlere, onu seçenlere hürmeten her zaman elimizi uzattık, nezaketi sürdürmeye ama muhalefetten bir adım geri atmadık" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunu Çankaya Köşkü'nde yapma çağrısında bulunan Özel, "Geçmişte bizi ağır dille eleştirenler şimdi el sıkmaya, yol aramaya, ilişki kurmaya başladılar. Vallahi doğru yapıyorlar çünkü sokakta iki üyesi küs olmayanın yukarıda birbirine küsmeye, millete zaman kaybettirmeye hakkı yok. Ama bir yandan da gerilimi sürdürecek değişik açıklamalar da oluyor. Sayın Erdoğan'a sesleniyorum; 29 Ekim resepsiyonunu milletin evinde Çankaya Köşkü'nde yapınız. Çok uzun yıllar sonra tüm siyasi partiler bir araya gelelim" dedi.

(ANKA HABER AJANSI)