Özgür Özel'den Erdoğan'ın açıklamalarına yanıt: İttifak ortağının gönlünü yapmaya yönelik cümleler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Çabamız muhalefeti normalleştirme çabasıdır" açıklamasına yanıt veren CHP lideri Özgür Özel, "Olsa olsa ittifak ortağının gönlünü yapmaya yönelik kurulmuş bir cümledir" dedi.

Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, KKTC Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman’ı ağırladı. Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partisini hedef alan sözlerine yanıt verdi. 

Erdoğan'ın AK Parti grup toplantısında yaptığı konuşma için "Açıklaması pek normal bir açıklama olmamış. Bu açıklamanın da 'normalleşmesi' gerekir" ifadelerini kullanan Özel, partisinin yerel seçim zaferini hatırlatarak, "31 Mart akşamı CHP, birinci parti olduğunda ilk açıklamamızda kibre kapılmayacağımızı söyledik ve Erdoğan ile görüştük. Muhalefeti belli bir şekle sokmak için 'normalleşme' tanımı yapmak olsa olsa ittifak ortağının gönlünü yapmaya yönelik kurulmuş bir cümledir" dedi. 

Özel'in açıklamalarından başlıklar şöyle:

"Normal bir açıklama olmamış. Bir el sıkışmak için tek el yetmez, 2 el gerekir. 31 Mart akşamı CHP, birinci parti olduğunda ilk açıklamamızda kibre kapılmayacağımızı söyledik. Ve Erdoğan ile görüştük, yıllar sonra el sıkışma imkanı oldu. Muhalefeti belli bir şekle sokmak için normalleşme tanımı yapmak olsa olsa ittifak ortağının gönlünü yapmaya yönelik kurulmuş bir cümledir. Muhalefet muhalefet olmaktan çıktıktan sonra demokrasi demokrasi olmaktan çıkar"

ASGARİ ÜCRET MESAJI: Bugün asgari ücrete zam yapmayacaklarını açıkladılar. Asgari ücrete zam yapmayacak bir iktidarla bu alanda yapılacak bir müzakere kalmadıysa yapılacak iş mücadeledir. 30 Haziran günü Kocaeli'nde yapılacak olan Büyük Emek Mitingi'nde biz  iktidara asgari ücrete zam yapmama noktasındaki tavrına cevabını vermek üzere sokaklarda olacağız. Bizim MHP'den bir farkımız şu; biz sandıkta 'muhalefet edeceğiz' diye oy toplayıp, araya bir daha sandık girmeden 180 derece taraf değiştirecek bir anlayış bizde yok. Biz milletten kavga etmek için yetki almadık. Bizim siyasetimiz en dirençli ve etkili siyasettir."

'SİNAN ATEŞ DAVASINA KATILACAĞIM'

Sinan Ateş davasına katılıp katılmayacağı sorulan Özel, “Tabii Sinan Ateş davasına katılacağız. Bu konuda birtakım haberler vardı. O haberlerin ne olduğuna bakmaksızın orada olacağımızı söylemiştik. Dün sayın Bahçeli’nin davaya nasıl bir katılım gösterecekleri konusundaki tavrını da Türkiye’nin ihtiyaç duymadığı bir yüksek tansiyonu düşürmüş olması açısından son derece önemli buluyorum. MHP’yi birçok yönden eleştiriyoruz ancak sayın Bahçeli’nin dünkü açıklamalarında da hiç katılmadığım, çok şiddetli itiraz ettiğim noktalar var ancak davayı avukatları ile takip edeceklerini ve gerilimi artırmayacaklarını söylemeleri son derece önemli buluyorum. Benim Ayşe Ateş’e ve kızlarına sözüm var. Şartlar ne olursa olsun, bir başka olağanüstü engel çıkmaması durumunda o gün yanlarında olacağım” yanıtını verdi.

'CUMA AKŞAMI İMAMOĞLU İLE YEMEK YİYECEĞİZ'

Özel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun önceki CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmelerine ilişkin soru üzerine, “Bu konuda bir normalleşmeye ihtiyaç var. Partinin bir önceki genel başkanı, mevcut genel başkan ile konuşmuyorsa bu kötü bir şeydir. Normali yaptıklarımızdır. Yine kendisinin vakti ile aday gösterdiği Ankara ve İstanbul’u yıllar sonra kazanmış, o büyük zaferin hem iki adayı hem onları aday gösteren sayın Genel Başkan. Ömürleri boyunca birbirlerini bayramda seyranda aramıyorlarsa, bir araya gelmiyorlarsa bu anormal bir durumdur. Ben, dün akşam yenen yemekten büyük memnuniyet duyuyorum. Önümüzdeki haftalarda tahmin ediyorum yemek yenecek işte bugün için bir tarih verilmişti ama onlar doğrulanmayan kulis bilgileriydi. Sayın İmamoğlu beni aramıştı. Öyle bir yemek tarihi kararlaştırmadık ama yemek yeme isteğimizi dile getirdik diye ifade etmişti. O yemek mutlaka yenecek, yeneceğini görüyoruz açıklamalardan. Ondan memnuniyet duyuyorum. Bu Cuma akşamı eğer aksilik olmazsa şahit olduğum nikahta Sayın İmamoğlu nikah kıyacak, sonrasında biz sayın İmamoğlu’yla bir araya gelip yemek yiyeceğiz. Bunlar kadar normal bir şey yok. Gün geldiğinde bir gün dördümüz birden oturur yemek yeriz. O yüzden bu yenilen yemeklerden kimse rahatsızlık duymasın. Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye’nin en büyük, en güçlü, birbirini en çok seven ailesidir. Ufak tefek sorunlar yaşandığında bir pireyi deve yapmayı çok seven bir gündemi var Türkiye siyasetinin. Ama Cumhuriyet Halk Partisi’nde işler çok yolunda gitmektedir. Tüm ilişkiler son derece sağlıklı ilerlemektedir. Ben de bunun bu seyre kavuşmuş olmasından büyük bir memnuniyet duyuyorum” yanıtını verdi.

'KKTC ZİYARETİNİ DEĞERLENDİRDİK'

Erhürman’ın ziyaretinden dolayı büyük mutluluk duyduğunu vurgulayan Özel, “Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman ile bir araya geldik. Kendilerini Kuzey Kıbrıs’a gittiğim 15 Kasım günü Lefkoşa’da ziyaret etmiştim. Hem değerli heyetleri ile çok faydalı çalışma toplantısı gerçekleştirmiş hem akşam yemekte kendilerinin misafiri olmuş ve süreci bütünüyle değerlendirme fırsatı bulmuştuk. Kendileri bugün bize iadeiziyarette bulundular. Sayın İlhan Uzgel ile birlikte gerçekleştirdiğimiz görüşmede KKTC ile Türkiye ilişkilerini, partilerimiz arasındaki ilişkileri ve Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50’nci yılında Kıbrıs’a yapacağımız ziyareti değerlendirdik” dedi.

“Bu sene 50’nci yılını kutlayacağımız etkinliklerde birlikte olacağımız Kıbrıs Barış Harekatı, partimizin üçüncü genel başkanı, Başbakan Bülent Ecevit’in yönetiminde gerçekleşmişti” diyen Özel, “O dönemden bugüne hala daha hayatta olan üç sayın bakan o kabineden. Bakanlardan CHP’li olan sayın Önder Sav ve sayın Erol Çevikçe ile telefonda görüşerek kendileri ile birlikte Kıbrıs’a gitme arzumuzu ifade ettik. Her ikisi bundan büyük memnuniyet duydular. Yalnız sayın Çevikçe, sağlık sorunları nedeniyle böyle bir seyahate imkanının olmadığını ifade etti ve kendisinin, Önder Bey’in şahsında temsil edilecek olmasından büyük memnuniyet duyacağını söyledi. Sayın Önder Sav davetimizi kabul ettiler ve CHP heyeti olarak törenlerden bir ya da iki gün önce Kıbrıs’a gideceğiz. Yine Kıbrıs’ta daha önce olduğu gibi protokol gereği yapmamız gereken tüm ziyaretleri eksiksiz gerçekleştireceğiz. Daha önceki Cumhurbaşkanları ile Başbakanlarla ve Kıbrıs’ta bir araya gelip sohbet etmekten keyif alacağımız tüm dostlarımızla bir arada olmayı ümit ediyoruz. Elbette ki CTP’nin de Kıbrıs ziyaretimizde çok önemli bir yeri olacak. Biz sayın başkan ile kişisel hukukumuzun ötesinde, partilerimizin köklü ilişkilerinin geliştirilmesinden yanayız. Sadece karşılıklı ziyaretlerle değil bugün bile AKPM’de partilerimizin temsilcileri, ülkelerimizin çıkarına, Kıbrıs’ın çıkarına birlikte mücadele veriyorlar. Bugün dahil Strazburg’da birlikte çalışıyorlar biz de onların çalışmalarını yakından takip ediyoruz” ifadesini kullandı. 

(HABER MERKEZİ)