Özgür Özel'den Kılıçdaroğlu'na dava tepkisi: Cesedimi çiğnemeniz lazım

CHP'nin önceki Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na açılan davaya tepki gösteren Özel, "Bir önceki genel başkanımızı hapse atmak için mevcut genel başkanın cesedini çiğnemeniz lazım" dedi.

Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir'deki bir sokak röportajında kullandığı ifadeler gerekçe gösterilerek tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu'nu Aliağa Cezaevi'nde ziyaret etti. 

Ziyaret sonrası Özel, gündeme ilişkin konulara dair açıklamalarda bulundu:

"Dilruba'nın tutukluluğu baştan sona hukuksuzluk. Türkiye’de herkesin inancının tam bir özgürlük içinde olması lazım. Biz CHP olarak bunun teminatıyız, herkesin meseleye böyle yaklaşması lazım. Kimin ne giyip ne giymeyeceğine o kişiden başka kimse karar veremez. Bu işe iki taraftan birden baskı uygulamaya çalışanlara diyoruz ki “İşinize bakın, haddinizi bilin.” Türkiye özgürlükler ülkesidir.

KILIÇDAROĞLU HAKKINDA HAPİS TALEBİNE İLİŞKİN

Kemal Kılıçdaroğlu’na 3,5 yıl hapis ve siyasetten men talep edilen bir iddianame hazırlanmış. CHP Genel Başkanlığını devraldığım Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Atatürk’ün kurduğu partinin genel başkanlık koltuğunda 13 yıl oturmuş birisidir.

Kemal Bey'e karşı yapılan bu suç duyurusu MHP’nin vaktiyle kendi tükenmişliğinin, gündemden düşmüş olmanın, milletin gönlünden düşmüş olmanın, suç örgütleriyle anılıyor olmanın, evlatlarının kanını Ankara’da sokak ortasında bırakmış olmanın ayıbını, kusurunu örtmüş olmak için yaptıkları ve gönderdikleri yerde de kendi etkileri altında olan, atanmalarına vesile oldukları birtakım silahşorları tarafından yazılmış, kabul edilmiş iddianameler üzerinden kurdukları bir kurgudur. İddianame Sinan Ateş’in kanını örtmez."

Özel, "Bir önceki genel başkanımızı hapse atmak için mevcut genel başkanın cesedini çiğnemeniz lazım. Hodri meydan!" tepkisini gösterdi.

Özgür Özel, son olarak şunları kaydetti: "Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu yargılayacaklarsa, sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu o sanık sandalyesinde, orada oturur mu, bence oturmamalı hiçbirinin hakkı yok, onun oturması gereken yere gidip ben oturacağım. Bu kadar net! Hepsi haddini bilsin! CHP'nin hangi genel başkanını korkuttunuz da, hangi genel başkanını sindirdiniz de bir önceki genel başkanını sindireceksiniz."

(HABER MERKEZİ)