Özgür Özel’in muhtemel Suriye ziyareti ağustosta belli olacak

CHP'li İlhan Uzgel, partisinin genel başkanı Özgür Özel’in Suriye yönetimiyle görüşme temaslarına dair, “Yüzünüz Ortadoğu’ya dönünce süreç biraz ağır işliyor. Ağustosta netleşmiş olur" dedi.

Abone ol

DUVAR - İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz’ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik Saddam Hüseyin göndermeli paylaşımıyla ilgili konuşan CHP Dış Politikadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Uzgel, “Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’na kimse bu tür göndermeler yapamaz. İsrail, artık her türlü etik ve ahlaki sınırı aştı” dedi.

Türkiye Gazetesi'nden Samet Eker'a konuşan Uzgel, Türkiye ile Suriye arasındaki normalleşme sürecine dair de, “Görüşmek isteyen taraf Erdoğan, görüşmekten kaçınan Esad. Suriye’de asker bulunduran Türkiye, askerin çekilmesini isteyen Esad. Durum böyleyken görüşme isteyen Erdoğan olduğu için buradaki denklem ters. Komşu ülkenin askerleri, toprağınızın yüzde 10’unu askeri ve idari olarak kontrol ediyorsa, sizin ricacı olmanız gerekir. Bu yaşanan durumu dış politika mantığı açısından anlamak zor” ifadelerini kullandı.

'GÖRÜŞME TALEBİMİZ AĞUSTOS AYINDA NETLEŞMİŞ OLUR'

Uzgel, CHP lideri Özgür Özel’in muhtemel Suriye ziyareti ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Uzgel şunları söyledi:

"Görüşmelerimiz iki koldan devam ediyor. Hem resmi olarak hem de İstanbul’da konsolosluk üzerinden temsilcilik vasıtasıyla temas kurduk. Dolaylı yoldan da temaslarımız sürecek. Yüzünüz Orta Doğu’ya dönünce süreç biraz ağır işliyor. Sonuçta Esad yönetimi ülkeye tam hakim değil. Suriye’ye gitmek, Slovenya’ya gitmek gibi değil. Almanya’dan davet aldığımızda bütün protokol süreci belli oluyor. Suriye yönetimi ile görüşme talebimiz ağustos ayında netleşmiş olur."

(ALINTI)