Özhaseki: Teröre karışan belediye başkanı görevden alınacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, 'Teröre ilişen' belediye başkanlarını görevden alacak kanun hazırlandığını söyledi.

Abone ol

DUVAR - Kayseri'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki "Teröre ilişen belediye başkanı görevden alınır. Bu kanun maddesi hazır, geliyor zaten. En çok korktukları da o dokunulmazlık zırhının kalkması ve bu hazırladığımız madde. Suç işledilerse çekecekler. Bu millete ihanet ettilerse cezasını görecekler. Teröre destek verdilerse, bedelini ödeyecekler’’ ifadelerini kullandı.

Çatışmaların yaşandığı bölgelerdeki imar çalışmalarını anlatan Bakan, "Kürtler tehcir ediliyor" eleştirilerine de tepki gösterdi:

"Gerek PKK'nın mahalle aralarındaki ayakları, gerek siyasi uzantıları, gerekse CHP içindeki siyasi uzantıları, durmadan yalan söylemeye devam ediyorlar. Dün galiba Sezgin bey, (CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu) 'tehcir' hareketinden bahsediyor. Bu kadar çirkin birşey olamaz. Bunları Allah çarpar, diyeceğim ama o PKK'lı tiplerde zaten maneviyat olmadığı için tesir etmez onlara." (DHA)