Özil'in memleketine Erdoğan'lı fotoğraf

Mesut Özil'in Zonguldakta'ki Alman Milli Takımı formalı fotoğrafının yerine Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çektirdiği fotoğrafı asıldı.

Abone ol

DUVAR - Almanya Milli Futbol Takımı'nı bıraktığını açıklayan Mesut Özil'in memleketi Zonguldak'ta bulunan 'Mesut Özil Caddesi' tabelası değiştirildi. Devrek Belediyesi, Özil'in Alman milli formalı fotoğrafını kaldırarak yerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte çektirdiği fotoğraf koydu.

Bugün sabah saatlerinde tabelayı değiştirdiklerini söyleyen Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, "Mesut Özil'in Almanya milli takımına önemli hizmetleri oldu. Mesut Özil bizim gururumuz, hemşerimizdir. Özil'e yapılanları üzüntüyle izledik." dedi.

'YALNIZ DEĞİLSİN MESUT!'

Yeni tabelanın açılışı için özel bir tören de düzenlenirken, açılışta konuşan başkan Semerci, Özil'in ırkçı saldırılara maruz kaldığını belirterek bu durumu üzülerek izlediklerini söyledi. Hemşerileri olarak Özil'in her zaman arkasında olduklarını söyleyen Semerci, şöyle dedi:

"Hemşehrimiz Mesut Özil'in, Cumhurbaşkanımızla çektirdiği bu fotoğraf sonrası İngiltere ve Almanya medyası ırkçılık söylemlerine başladılar. Daha önce yerlere göklere sığdıramadıkları Özil'i yerden yere vurmaya başladılar. Biz, Özil'e destek için festivalimizde ana tema olarak ırkçılı ve ayrımcılığı konu alacaktık. Pazar günkü Özil'in açıklamalar bizi rahatlattı. 'Kazandığımızda Alman, kaybettiğimiz de göçmen oluyoruz' dedi. Biz her zaman Özil'e destek verdik ve vermeye devam ediyoruz. Mesut Özil sen yalnız değilsin. Zonguldak, Türkiye ve hatta Dünya seninle." (ZONGULDAK / DHA)