Özlem Zengin'den Dilruba çağrısı: Tutuksuz yargılansın

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Instagram’ın erişime engellenmesini eleştiren Dilruba K. ile ilgili açıklamalarda bulundu. Zengin, "Bence tutuksuz yargılansın" dedi.

Abone ol

DUVAR - İzmir’de bir sokak söyleşisinde Instagram’ın erişime engellenmesini eleştiren Dilruba K., 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlamasıyla 12 Ağustos'ta tutuklandı.

3 Eylül'de duruşması görülmesi beklenen Dilruba K., ile ilgili Ekol TV'de Armağan Çağlayan’a konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, "Bence tutuksuz yargılansın, muhtemeldir ki ilk duruşmada büyük ihtimal serbest kalacaktır" dedi.

'CİDDİ BİR ÜSLUP SORUNU VAR'

Zengin, "Kendisini dinledim, böyle cahil konuşma uzun süredir dinlememiştim. Söylediği her şey yanlış, konuştuğunu tek tek düzeltmemiz lazım. Üst perdeden bir tavrı da var. Biri şikayet edebilir mi, edebilir ama tutuksuz yargılanmalı. Ciddi bir üslup sorunu var. Her bir maddesini de kendisine de tek tek izah ederim" ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Dilruba K., İzmir’de bir sokak söyleşisinde Instagram’ın erişime engellenmesini eleştirmiş, kullandığı ifadeler nedeniyle 12 Ağustos’ta gözaltına alınmıştı. Aynı gün tutuklanarak Şakran Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na gönderilmişti.

‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama’ ve ‘cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamaları yöneltilen Dilruba K.’nın tutukluluğuna itiraz reddedilmişti. Mahkeme daha sonra itiraz üzerine Dilruba K.’nın ‘cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamasından tutukluluğunu kaldırmış ve yurt dışı yasağı getirmişti. Fakat Dilruba K.’nın ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ suçlamasıyla tutukluluğunun devamına karar verilmişti.

(ALINTI)