Öztrak: İktidar koruyamıyorsa Genel Başkanımızı korumasını biliriz

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırı nedeniyle hükümeti eleştiren CHP Parti Sözcüsü Öztrak, "İktidar koruyamıyorsa, biz Genel Başkanımızı korumasını biliyoruz" dedi.

Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

"Gazi Meclisi etkisizleştirmek için 2014'ten bu yana atılan adımlar toplumumuzu hızla bölmüş, kutuplaştırmıştır" diyen Faik Öztrak, "Üç gün önce Başkentimizde yaşanan ana muhalefet liderine yapılan linç girişimi bu kutuplaşmanın bir sonucudur" ifadelerini kullandı.

İktidarın muhalefeti, "terörist, devlet düşmanı" olarak göstermeye çalıştığını söyleyen Öztrak, "Ama sonuçta elde kalan, kin ve nefret parçalanmış bir toplumdur. Böyle bir toplumun dış düşmanlara ihtiyacı yoktur. En ufak bir kıvılcım bile büyük felaketleri tetikleyebilir" dedi.

'RÜZGAR EKEN FIRTINA BİÇER'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıyı "terör eylemi" olarak nitelendiren Faik Öztrak, şöyle devam etti:

"Rüzgar eken fırtına biçer. Seçim sürecinde iktidar ortaklarının kullandığı zehirli dil, 21 Nisan 2019’da Türkiye’nin başkentinde, bu ülkenin kurucu partisinin Genel Başkanına karşı bir linç girişimine, bir terör eylemine dönüşmüştür. 'CHP'lilerin şehit cenazelerine katılımlarını engellemek için talimat verdim' diyen, kendi partileri dışındaki partileri terör örgütleriyle işbirliği yapmakla suçlayan bu filmin figüranları, yaşadığımız acı hadisenin sorumluları arasındadırlar. Bu linç girişimini mazur göstermeye hatta meşrulaştırmaya çalışanlar, bu suçun ortağıdırlar."

'DEVLET 1,5 SAAT YOK OLDU'

"Devlet 1,5 saat boyunca Türkiye’nin başkentinde ortadan yok olmuştur" diyen Öztrak, "Demokrasimiz 1,5 saat boyunca Akkuzulu Köyü’nde bir yurttaşımızın evinde mahsur kalmıştır. Bunun hesabı mutlaka sorulmalıdır. Ancak görevlerini yapmayarak bu müessif olaya yol açanlar, olayın mağduru olan, linç edilmek istenen Genel Başkanımızı suçlama densizliğinde bulunmaktadırlar. Bu beylerin telaşı, görevini yapmayan suçluların telaşıdır" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'na yumruk atan saldırganın serbest bırakılmasını eleştiren Faik Öztrak, "Sarayı eleştirmek amacıyla tweet atanları 'terörist' diye tutuklayanlar, bu ülkenin kurucu partisinin genel başkanına yumruk atanları adli kontrolle serbest bırakıyorsa artık kimse bizden bu yönetime güven duymamızı beklemesin. Biz bunu, olayın azmettiricilerinin olayın failini korumaya alması olarak değerlendiririz" dedi.

'İÇ CEPHE ÇÖKERSE MİLLET ALTINDA KALIR'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un görevden alınmasını istediklerini dile getiren Öztrak, "İktidar Genel Başkanımızı koruyamıyorsa, biz Genel Başkanımızı korumasını biliyoruz. Sarayı bir kez daha uyarıyoruz, iç cephe çökerse bunun altında koskoca millet kalır. İçişleri Bakanınızı, sosyal medya paylaşımlarıyla olayı basitleştirmeye çalışan, ciddi iletişim kazalarına sebep olan iletişim sorumlunuzu derhal görevden alın" şeklinde konuştu.

'24 HAZİRAN'DAN BU YANA DAHA FAZLA İSTİKRARSIZLIK VAR'

Faik Öztrak, açıklamalarının ardından soruları yanıtladı.

"Sistem eleştirilere açık hale getirilmek isteniyor" şeklindeki açıklamaların hatırlatılması üzerine Öztrak, "24 Haziran'dan bu yana milletin cebi daha mı fazla dolmuştur yoksa boşalmış mıdır? aha fazla istikrarsızlık var. Tek kişi parti devleti sistemi milletin meselelerine çözüm üretmekten giderek uzaklaşmaktadır. Ülkeyi ciddi sıkıntı içine sürükleyen böyle bir sistemin artık mercek altına alınması ve gerekli bir takım düzenlemelerin, bir takım adımların atılması lazım" dedi.

'GENEL BAŞKANIN ETRAFINDA ETTEN DUVAR OLURUZ'

Bir soru üzerine CHP'nin, Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıya ilişkin CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç başkanlığında bir araştırma komisyonu kurduğunu belirten Öztrak, komisyonun yarın bu raporu Kılıçdaroğlu'na sunacağını söyledi.

Öztrak, "Biz Genel Başkanımıza karşı yapılan bu linç girişiminin cezasız kalmasına, bu terör eyleminin adi, sıradan bir tepkiymiş gibi geçiştirilmesine, hiçbir şekilde seyirci kalmayacağız" diye konuştu.

"Genel Başkanı koruyamıyorlarsa biz korumasını biliriz" açıklamasının içeriğinin sorulması üzerine Öztrak, "Genel Başkanımızın etrafında etten duvar olur, onu koruruz. Bunu demek istiyoruz." dedi.

'MUHTARIN KARARI İŞLERİN NE HALE GELDİĞİNİ GÖSTERİYOR'

Akkuzulu Mahallesi Muhtarının HDP'nin gelmesinden sonra, Kılıçdaroğlu'na ziyaretten vazgeçtikleri yönündeki açıklamasının sorusuna Öztrak, "Kendi takdiridir. Toplumda işlerin nereye geldiğini açık seçik görüyoruz" yanıtını verdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, "CHP'lilerin Genel Başkanı yalnız bıraktıkları" yönündeki açıklamaları sorulan Faik Öztrak, bu iddianın doğru olmadığını söyledi. Öztrak, "Orada devlet yoktu. Devlet yapması gereken korumayı yapmadı. Kendisine haber verildiği halde yapılması gereken yapılmadı, mesele budur" diye konuştu. (ANKARA/AA)