Öztrak: Yıldırım farkı kapatamaz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Ekrem İmamoğlu’nun 27 bin 171 oy farkla önde olduğunu açıklayarak, “Sisteme girmeyen oy sayısı 11 bin 400. Bu oyların tamamı Binali Yıldırım’a gitse dahi aradaki farkın kapanma şansı yok” dedi. Öztrak, İstanbul’daki seçim tartışmaları yüzünden ekonominin etkilendiğini söyleyerek, “İstanbul Türkiye ekonomisi için yeni bir belirsizlik ögesi olmamalı” diye vurguladı.

Abone ol

ANKARA - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçim sonuçlarının Yüksek Seçim Kurulu (YSK) verileriyle teyit edildiğini söyleyerek, “YSK verilerine göre 31 bin 186 sardığın 31 bin 148’i açıldı. Açılmayan 38 sandık var. Ekrem İmamoğlu 4 milyon 165 bin 739 oy aldı. Binali Yıldırım’ın aldığı oy 4 milyon 138 bin 568’dir. İmamoğlu, Yıldırım’dan 27 bin 171 daha fazla oy aldı. Sisteme girmeyen oy sayısı 11 bin 400. Bu oyların tamamı Binali Yıldırım’a gitse dahi aradaki farkın kapanma şansı yok” diye konuştu.

‘İSTANBUL BELİRSİZLİK ÖGESİ OLMAMALI’

Toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcıları Onursal Adıgüzel ve Muharrem Erkek de katıldı. Türkiye’nin ekonomik sıkıntılar içerisinde olduğunu belirten Öztrak, İstanbul seçimleri üzerinden yürütülen tartışmanın piyasaları kötü etkilediğine dikkat çekerek, “İstanbul seçimleri üzerinden yeni bir kutuplaşma yaratmaya kimsenin hakkı yok. Vatandaşın mutfağındaki yangın ve işsizlik olmak üzere herkes önündeki sorunlara odaklanmalıdır. Piyasalar sabah normal açıldı ama İstanbul tartışmaları yüzünden tansiyon yükseldi. İstanbul, Türkiye ekonomisi için yeni bir belirsizlik ögesi olmamalı. İş dünyasının, vatandaşların yeni bir belirsizlik nedeniyle ortaya çıkacak ekonomik tabloyu kaldıracak hali kalmadı” diye vurguladı.

‘BELEDİYE ARAÇLARI HİBE EDİLİYOR’ İDDİASI

Öztrak, Ankara’da Mansur Yavaş’ın kazanmasının ardından belediyede yaşananlar hakkında aldığı duyumları aktardı: “Ankara Büyükşehir Belediyesi önemli farkla kazandığımız belediyelerden, biz belediyede kimsenin ekmeğiyle oynamayacağız diyoruz. Ama bir bakıyoruz, bu sabah itibariyle bize gelen duyumlara göre belediyenin araçları AKP’nin kazandığı belediyelere hibe edilmeye başlanmış. Belediyenin iş yapamaz hale gelmesi kime yarayacak.”

‘TEK KAYBEDENİ AA’

Öztırak, “Dün gecenin tek kazananı Türkiye demokrasisi ve milletin iradesidir. Dün gecenin tek kaybedeni ise devletin resmi haber ajansı, Anadolu Ajansı’dır (AA). AA yetkilileri gereğini yapmalı. Halen veri girmeme inadını devam ettiriyor, siyasi manipülasyona alet oluyor” dedi.

‘KİMSENİN KUTUPLAŞTIRMA ÇIKARMAYA HAKKI YOK’

“Sandıkta aldığımızı masa başında vermeyiz” diyen Öztrak, “Türkiye yeni döneme girdi, herkes sandıktan çıkan sonuca saygı göstermeli. İstanbul sonucu üzerinden yeni bir belirsizlik ve kutuplaşma çıkarmaya kimsenin hakkı yok” diye vurguladı.

'TÜRK DEMOKRASİSİNE ONURULMAZ YARALAR VERDİ’

Basın mensuplarının “YSK Başkanı Sadi Güven ‘AA benim müşterim değil, 90’ları gördüğünde biz sonuçları daha yeni giriyorduk’ dedi. AA’ya verilerin sağlayıcısı kim sizce?” sorusuna Öztrak, “Bizim muhatabımız YSK’dır. Ama şunu söyleyeyim AA’nın tutumu Türk demokrasisine onurulmaz zararlar verdi” yanıtını verdi.