Pakdemirli, dağ keçisi ihalesini eleştiren mesajı beğendi

Tarım ve Orman Bakanlığı 15. Bölge Müdürlüğü, Dersim'de dağ keçilerini avlatmak için ihale açtı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Twitter'da ihaleyi eleştiren BirGün Yayın Koordinatörü İbrahim Varlı’nın mesajını beğendi.

Abone ol

DUVAR - Tarım ve Orman Bakanlığı 15. Bölge Müdürlüğü, Dersim’in Aliboğazı ve Salördek bölgesinde 5, Darıkent ve Gökçek bölgesinde 5, Büyükyurt ve Çıralı bölgesinde 5 ve Derindere ile Kocatepe bölgesinde 2 olmak üzere toplamda 17 dağ keçisinin öldürülmesi için ihale açtı. 13 Temmuz'da yapılması öngörülen ihaleye tepki yağdı, Change.org'da ihalenin iptal edilmesi için imza kampanyası açıldı.

Dağ keçilerinin katledilmesi girişimine tepkiler sürerken BirGün Yayın Koordinatörü İbrahim Varlı Twitter hesabından şu mesajı paylaştı: “Dağ keçilerini vurma ihalesini genelde yabancı avcılar alıyor. İspanya’dan, Avusturya’dan gelen katiller, yerli muhbirlerin rehberliğinde Tunceli halkının bakmaya bile kıyamadığı, gözü gibi koruduğu dağ keçilerini/geyikleri vuruyor.”

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli kendi bakanlığının açtığı ihaleyi eleştiren İbrahim Varlı'nın mesajını beğendi.

.

İbrahim Varlı, Bekir Pakdemirli'nin beğenisi üzerine yeni bir mesaj attı: "Bakan bey attığım tweeti beğenmiş ama yetmez, katliam ihalesini iptal etmesini bekliyoruz." (HABER MERKEZİ)