Pandemi, sanatçı Şores Devrim Açıkgöz'e enstrümanlarını sattırdı

Sanatçı Şores Devrim Açıkgöz, pandemiyle birlikte ayyuka çıkan güvencesiz ve işsizlikle karşı karşıya kalmış isimlerden yalnızca bir tanesi... Kürtçe ezgiler söylediği için işsiz kaldığını, pandemiyle birlikte bu işsizliğin krize dönüştüğünü anlatan Açıkgöz, "Ciğerimi söken bu sistemi affetmeyeceğim" dedi.

Abone ol

DUVAR - Covid-19 salgını birçok iş kolu gibi müzik dünyasını, sahne sanatlarını da derinden sarstı. Konserler, festivaller ertelendi, mekanlar kapandı, canlı müzik yaparak geçimini sağlayan birçok müzisyen, müzik ve sahne emekçisi zor zamanlar yaşadı, yaşıyor.

20 yıldır Van, Diyarbakır, İstanbul ve son olarak Ankara'da müzisyenlik yapan Şores Devrim Açıkgöz, yaşanan kriz ve güvencesizlik sonucu enstrümanlarını sattı.

'YANDAŞ OLMAYAN MÜZİSYENLER ZOR DURUMDA KALDI'

Sahnede Kürtçe, Zazaca ve Türkçe şarkılar seslendiren Açıkgöz, uzun süredir bir sanat düşmanlığıyla karşı karşıya olduğunu belirterek, "Son dönemlerde Kürtçe ezgiler söylememle birlikte ilginç bir şekilde işsiz kaldım. Sahnede hiçbir zaman siyaset yapmadım. Barış ve kardeşlik adına kültürümüzü yaşatmak için direndim. Pandemi süreciyle beraber maalesef ben ve birçok yandaş olmayan müzisyen arkadaşım zor durumda kaldık. Ailelerimizi geçindiremiyoruz. Birçok arkadaşımız intihar etti ya da buna yeltendiler" dedi.

'BU SİSTEMİ AFFETMEYECEĞİM'

Dayanacak gücü kalmadığı için gitar ve piyanosunu sattığını belirten sanatçı, "İlerisi için ne yapacağımı bilmiyorum. Ayrıca atanamayan bir öğretmen adayıyım" diyerek içinde bulunduğu belirsizliği vurguladı.

Pandeminin ilk gününden beri sanatçılara karşı uygulanan politikalar nedeniyle iktidarı eleştiren Açıkgöz sözlerini şu şekilde bitirdi: "Pandemi sürecinde sadece kendilerine yakın gördükleri sanatçılara büyük yardımlarda bulunup geri kalan sanatçılara sırt çevirdiler. Bana gitarımı ve piyanomu sattıran, yani ciğerimi söküp alan bu sistemi affetmeyeceğim."