Paris Belediye Başkanı: Sen Nehri'nde yüzdüğü için hasta olan sporcu yok

Paris Belediye Başkanı Hidalgo, Belçikalı olimpik bir sporcunun koli basili bakterisi kaptığını söylediği Sen Nehri'nin 'kirden arındırıldığını' savunarak, "Çok mutlu ve gururluyuz" diye konuştu.

Abone ol

DUVAR - Yaz Olimpiyat Oyunları, Fransa'nın başkenti Paris'te devam ediyor. Sen Nehri'nde serbest yüzüş dalında dün yapılması beklenen antrenmanla birlikte 'kirlilik' gerekçesiyle bugüne kadar toplam beş antrenman iptal edilirken, Olimpiyat öncesi nehrin temizliğini kanıtlamak için Sen'de yüzen Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo'dan konuya ilişkin açıklama geldi. Hidalgo, "Sen Nehri'nde yüzdüğü için hasta olan ya da yarıştan çekilen hiçbir sporcu yok. Bunlar yalan haberdir" açıklamasında bulundu.

'ÇOK MUTLU VE GURURLUYUZ'

AA'nın Fransa'nın BFMTV kanalından aktardığına göre, Hidalgo, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Sen Nehri kirden arındırıldı. Çok mutlu ve çok gururluyuz" ifadelerini kullandı.

Belçikalı sporcu Claire Michel'in Sen Nehri'nde katıldığı bireysel yarışların ardından E.Coli (koli basili) bakterisine yakalanması, nehrin kirliliği tartışmalarını alevlendirirken Başkan Hidalgo, Sen Nehri'nin temiz olduğunu savundu. Hidalgo, "Sen Nehri'nde yüzdüğü için hasta olan ya da yarıştan çekilen hiçbir sporcu yok. Bunlar yalan haberdir" dedi.

BELÇİKALI SPORCU, KOLİ BASİLİYE YAKALANARAK FİNALLERDEN ÇEKİLMİŞTİ

Michel'in Sen Nehri’nde katıldığı bireysel yarışların ardından E.Coli'ye yakalanması sebebiyle Belçika ekibi, triatlon karışık takım finallerinden çekilmişti. Sen'deki yüzme antrenmanı da beş kez kirlilik nedeniyle iptal edilmişti. 30 Temmuz'da yapılması planlanan erkekler triatlon müsabakası da yine kirlilik nedeniyle 31 Temmuz'a ertelenmişti.

1923'ten bu yana kirlilik ve gemi trafiğinin neden olduğu tehlikeler nedeniyle yüzmenin yasaklandığı Sen'in temizliği için hükümet 2015'ten bu yana 1,4 milyar euro harcadı.

(ANADOLU AJANSI)