Paris'te toplu cinsel saldırıya soruşturma

Fransa polisi, başkent Paris'te Avustralyalı bir kadının toplu cinsel saldırıya uğradığı iddiası üzerine soruşturma başlattı.

Abone ol

DUVAR - Fransa'nın başkenti Paris'te Avustralyalı bir kadına toplu cinsel saldırıda bulunulduğu iddiası üzerine soruşturma başlatıldı. Yerel basına yansıyan haberlerde, 25 yaşındaki bir kadın beş kişinin cinsel saldırısına uğradığı belirtildi. Cumartesi günü yaşanan olayın ardından kadının Pigalle'deki bir kebapçıya sığındığı aktarıldı.

BBC'nin haberine göre, olayla ilgili henüz hiçbir şüpheli gözaltına alınmadı. Ancak, savcılar olayın 'toplu tecavüz' olarak soruşturulduğunu doğruladı. Le Parisien, Yaz Olimpiyatlarına günler kala yaşanan olayla ilgili haberinde, restoran sahiplerinin kadının durumunu gördükten sonra yardım çağırdığını aktardı. İlk müdahaleyi itfaiyecilerin yaptığı kadın, ardından Bichat hastanesine kaldırıldı. Paris Başsavcılığı da polisin iddiaları soruşturduğunu ve güvenlik kamerası görüntülerinin incelendiğini bildirdi. 

PARİS BAŞSAVCILIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Paris Başsavcılığı, konuya ilişkin açıklamasında, "Olasılıkla 19 Temmuz'u 20 Temmuz'a bağlayan gece işlenen toplu tecavüz suçuna ilişkin soruşturma konusunda ikincil adli polis bölgesi görevlendirilmiştir" ifadelerini kullandı. The Guardian gazetesi de olayla ilgili haberinde, olimpiyat takım yetkililerine olayla ilgili bilgilendirme yapıldığını aktardı.

Avustralyalı misyon başkanı Anna Meares, takım üyelerine yönelik herhangi bir tehditten haberdar olmadığını ancak sporcuların Olimpiyat Köyü'nün dışına çıkarken dikkatli olmaları konusunda uyarıldığını belirtti. Meares, bugün yaptığı açıklamada, "(Konu hakkında) bilgilendirildim; kulağa korkunç geliyor. Kalbimiz elbette bahsi geçen kadınla birlikte; umuyoruz ki yaşadığı travma karşısında onunla ilgileniyorlardır ve ona destek oluyorlardır. Gelen çok fazla detay ya da bilgi yok" ifadelerini kullandı.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)