Parti, uyuşturucu ve seks turizmi: Amsterdam'ın imaj savaşı

Avrupa'da çılgın partiler, uyuşturucu ve seks turizmi denince ilk akla gelen şehir olan Amsterdam imaj değişikliği için mücadele veriyor.

DUVAR - Her yıl dünyanın dört bir yanından milyonlarca kişinin parti, uyuşturucu ve seks turizmi için akın ettiği Amsterdam, imajını değiştirmek için kolları sıvadı. Turist sayısındaki artışa 'dur' demek isteyen kent yönetimi, sokakları alkol tüketimi ya da sokağa tuvalet yapılmasına karşı yasak tabelalarıyla donattı. Seks turizminin kalbi olan ve Kırmızı Sokak diye bilinen Red Light District'teki işletmelerin kapanma saatini Şubat ayında iki saat öne çekti.

Amsterdam'a bu yıl yine pandemi öncesindeki gibi 20 milyon turist bekleniyor. Kent yönetimi 2021 yılında, turist sayısının daha da artmasını önlemek için yeni önlemler alınmasını kararlaştırmıştı.

Haberin Devamı
Dünyanın en iyi çorbaları açıklandı: Türkiye de listede Kim Milyoner Olmak İster'de petrol sorusu gündem oldu Mevduat verileri açıklandı: Türkiye'nin en zengin illeri belli oldu MasterChef'te elenen ilk yarışmacı belli oldu 'Kara Pazartesi' etkisi sürüyor: Her an yeni bir çöküş olabilir Süper Lig'de şampiyonluk için ilk tahmin