Patates krizi: McDonald’s Japonya'da porsiyonları küçülttü

McDonald's, 3 binden fazla şubesinin bulunduğu Japonya'da, patates tedarikinde yaşanan aksama nedeniyle porsiyon küçülttü. 30 Aralık'a kadar ülkede sadece küçük boy patates kızartması satılacak.

Abone ol

DUVAR - Dünyanın en büyük fast food şirketi McDonald's, küresel tedarik zincirindeki aksamalar nedeniyle Japonya'daki patetes kızartmalarının porsiyonlarını küçültme kararı aldı. McDonald's, 3 binden fazla şubesinin bulunduğu Japonya'da bu cuma gününden 30 Aralık'a kadar sadece küçük boy patates kızartması satacak.

Şirketten yapılan açıklamada, Japonya'da bu süre içinde büyük ve orta boy patates kızartması satılmayacağı, bu sayede her müşterinin 'küçük boy da olsa' patates kızartması yiyebilmesinin amaçlandığı belirtildi.

Kararın arkasında, McDonald's patateslerinin Japonya'ya Kanada'dan tedariki için kullanılan Vancouver limanındaki kriz yatıyor. Limandaki gemilerin, geçtiğimiz haftalarda yaşanan sel felaketi ve pandemi nedeniyle küresel tedarik zincirinde yaşanan aksamalar nedeniyle geciktiği belirtiliyor. McDonald's'ın, patatesleri Japonya'ya deniz yolu yerine hava yoluyla taşımayı planladığı da açıklandı. 

McDonald's, 2014 yılında da ABD'nin batı yakasındaki 29 limanda işçiler ve terminal operatörleri arasında yaşanan kriz nedeniyle patates porsiyonlarını küçültmek zorunda kalmıştı. (DIŞ HABERLER)