Evden çalışmada mahremiyet ihlalleri artıyor: Patronunuz sizi izliyor mu?

Korona virüsü pandemisi nedeniyle milyonlarca insan evden çalışmaya devam ederken, iş verenlerin çalışanları kontrol etmek için çeşitli yollar aradığı belirtiyor. The Guardian gazetesi, bazı işverenlerin 'casus yazılım' yoluna başvuracak kadar ileri gittiğini yazdı.

DUVAR – Korona virüsü pandemisinde uygulanan karantina kurallarının birçokları için tek olumlu yanı, evden çalışmak oldu. Bu sayede dünya çapında milyonlarca insan toplu taşımada veya öğle yemeklerinde virüs kapma riskinden korunabildi. Ancak son dönemde birçok işverenin, evlerinden çalışan personeli izleyebilmek için taktikler geliştirdiği belirtiliyor. İnsan hakları kuruluşları bu mahremiyet ihlaline tepkili.

Haberin Devamı
İslam Memiş'ten altın ve gümüş uyarısı: Çarşı pazar karışır Sıcaklardan bunalanlar için Antalya’nın muhteşem yaylaları Gündem kademeli emeklilik: Önce 2000 sonra 2008... La Liga'nın en çok kazananları: Birinci şaşırttı, Arda listede yok Sürücüler dikkat: 22 Temmuz güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları TCMB anketi açıklandı: Beş ay sonra dolar/TL ne kadar olacak?