Paylan: Komutan kimden emir aldı?

HDP milletvekilli Garo Paylan, HDP'li vekillerin heyetinin silahlı kişilerce durdurulmasını Süleyman Soylu'ya sordu: Van Edremit İlçe Jandarma Komutanı talimatı kimden almıştır?"

Abone ol

DUVAR - HDP milletvekilleri Garo Paylan, Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan'ın yer aldığı parti heyetinin 'jandarma binbaşısı' olduğunu söyleyen silahlı kişilerce durdurulmasını Meclis'e taşıdı. İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu'ya bir önerge veren Paylan "Jandarma komutanı milletvekillerini hangi gerekçeyle alıkoymuştur?" diye sordu.

Diyarbakır ve İstanbul’un ardından Van’da devam eden Vicdan ve Adalet Nöbeti’nde bulunan Garo Paylan ile Bedia Özgökçe Ertan’ın danışmanları ile birlikte Edremit-Van karayolunda yolculuk ederken yollarının sivil plakalı bir araç tarafından kesilmiş ve kimlik kontrolü yapılmıştı.  Yaşananlara tepki gösteren Paylan "Böyle bir muameleyi CHP ve AKP milletvekillerine böyle bir şey yapmaya cesaret edemezler. Pazartesi günü suç duyurusunda bulunacağız” açıklamasında bulunmuştu.

Milletvekillerinin alıkonulduğu yerin jandarma bölgesi olmadığını belirten Paylan'ın verdiği önergede  "Van Edremit İlçe Jandarma Komutanı, iki milletvekilinin bulunduğu aracın yolunu kesmek için talimatı kimden almıştır?" sorusu yer aldı.

Komutan hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıklayan Paylan "Jandarma komutanı hakkında soruşturma açılmış mıdır?" diye sordu.  (HABER MERKEZİ)