PCR testinde özel hastanelerin fazladan aldığı 100 TL iade edilecek mi?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın kurucusu olduğu özel hastanelerde genelgeye aykırı olarak 350 TL olan PCR testi fiyatı CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut'un önergesi sonrası 250 TL'ye düşürüldü. Fazladan alınan ücretin vatandaşlara iade edilmesi gerektiğini belirten Bulut, “Fiyatların düşürülmesi olumlu bir gelişme ancak özel hastanelerin şimdiye kadar elde ettiği haksız kazanç ne olacak?” dedi.

Abone ol

ANKARA - Korona virüsü salgını nedeniyle çok sayıda kişi özel hastanelerde test yaptırıyor. PCR testinin ücretlerinin artması nedeniyle Sağlık Bakanlığı yaklaşık iki hafta önce yayımladığı genelgeyle, üst sınır fiyatını özel hastanelerde 250 TL olarak belirledi.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, özel hastanelere gitmek zorunda kalan yurttaşların yüksek fiyatlarla karşı karşıya kaldığına dikkat çekerek, Sağlık Bakanı Koca'nın kurucusu olduğu Medipol hastanelerinde genelgeye uyulmadığını ve testlerin 350 TL’ye yapıldığını gündeme getirdi.

FİYAT 250 TL’YE İNDİRİLDİ

CHP'li Bulut'un konuyu TBMM gündemine taşımasının ardından Medipol hastanelerindeki PCR testinin fiyatı Sağlık Bakanlığı'nın genelgesiyle belirlenen üst sınır olan 250 TL'ye indirildi.

Konuyu gündeme getirmesinin ardından Medipol hastanelerinde fiyatların düşürüldüğünü belirten Bulut, “Fiyatların düşürülmesi olumlu bir gelişme ancak özel hastanelerin şimdiye kadar elde ettiği haksız kazanç ne olacak? 15 gün önce yayımlanan genelge uyarınca 250 TL’den fazla para verip test yapan vatandaşlar hakkını nerede arayacak?” dedi.

'FAZLADAN ALINAN ÜCRET İADE EDİLMELİ'

Sağlık Bakanlığı'nın vatandaşları özel hastanelerin inisiyatifine bıraktığını söyleyen Bulut, şu açıklamayı yaptı: “Korona virüsü özel hastaneler için yeni rant kapısı olmamalı. Sıkı bir şekilde denetimi yapılmalı. Sağlık Bakanı her akşam korona virüsü vakalarını açıklıyor, maske-hijyen-sosyal mesafe uyarısı yapıyor. Ancak kendi genelgesini, kurucusu olduğu hastanelerde uygulamıyor. Özel hastaneler bu kadar denetimsiz mi? Sağlık Bakanlığı ne işe yarıyor. Fazladan alınan ücret iade edilmeli. Olayın kamuoyuna yansımasının ardından özel hastaneler geri adım atıyorsa vay Türkiye'nin haline.”