Peker’in bile dilinde: Kendisi iyi de çevresi kötü masalı

Gazeteci Murat Yetkin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili "Kendisi iyi de çevresi kötü" söylemini Sedat Peker'in dahi kullandığına dikkat çekti.

Abone ol

DUVAR - Sedat Peker'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çevresindeki engel olmasa her şeyin yoluna girebileceği gibi konuştuğuna dikkat çeken gazeteci Murat Yetkin, "Kendisi iyi de çevresi kötü" masalının sürdüğünü yazdı.

Yetkin, 'Peker’in bile dilinde: kendisi iyi de çevresi kötü masalı' başlıklı yazısında, "B-planının mafyacılıktan siyasi muhalifliğe terfi edip bir yerlerden iltica almak olduğu anlaşılan Sedat Peker’in dahi dilinde olan bir masal var. Türkiye’de siyaseti daha Cumhuriyet öncesinden esir almış bir ikiyüzlülük bu. 'Kendisi iyi de çevresi kötü' masalı" diye yazdı. Yetkin şöyle devam etti:

Başta kim varsa onu doğrudan hedef almak istemeyen, hala baştakinden bir çıkar gözetenlerin en büyük sığınağı bu söylem. Peker de diyor ya, çevresi engel olmasa, “Tayyip Abi’ye” bir ulaşıp anlatabilse, her şey yoluna girecek. Gerçi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun canlı yayındaki “ya gönder ya destek ol” arzuhali sonrasında Soylu’nun arkasında durması ardından durum değişti. Ama o “çevresi kötü” masalı yerli yerinde.

Şimdi Erdoğan’ın yakın çevresinde kimlerin olduğunu teker teker sayacağız. “Çevresi kötü” masalı arkasına sığınıp hem eleştirel hem çıkarcı olanları da kimin “kötü” olduğu ile yüzleşmeye ya da bu masalı artık bırakmaya davet edeceğiz.
Ama önce zorunlu bir açıklama: bu durum Erdoğan’a özgü değil. Daha önce Bülent Ecevit’ten Süleyman Demirel’e, Adnan Menderes’ten İsmet İnönü’ye başta bulunan her lider için söylenmiştir bu söz.

YAZININ TAMAMI