Pekintaş fabrikası önünde eylem yapan son işçi de uzaklaştırıldı

Aluform Pekintaş önünde aylardır hakları için eylem yapan işçilerin zamanla alandan uzaklaştırılması sonucu tek başına kalan Tanzer Aydın hakkında da uzaklaştırma kararı alındı.

Abone ol

Özel Çelik

DÜZCE - Sendika üyesi oldukları için Düzce Aluform Pekintaş’ta işten çıkarılan 12 işçi, yaklaşık bir yıldır fabrika önünde hakları için eylem yapıyordu.

Fabrika önünde eylemde olan işçilerden ikisi hakkında ağustos ayında uzaklaştırma kararı verilmişti. Alanda kalan son işçi Tanzer Aydın için de mahkeme dün benzer bir karar verdi. Böylece fabrika önünde eylem yapan işçi kalmadı.

ADLİ KONTROL VE YURT DIŞI YASAĞI DA GETİRİLDİ

Düzce’deki Aluform Pekintaş fabrikasından Türk Metal Sendikası’na üye oldukları gerekçesiyle Kod 25 ve Kod 29 ile işten atılan 12 işçi, hakları için eyleme geçmişti. İşçilerin fabrika önündeki eylemi zaman içinde fabrika yönetimi tarafından şikayetlere maruz kalmış ve ağustos ayında iki işçi hakkında alandan uzaklaştırılma kararı verilmişti.

Alanda kalan son işçi olan Tanzer Aydın, pankart ve dövizleri yerlerine astığı sırada Fabrika İşler Amiri Ulaş Kaçamak ile tartışmaya girdi. Taraflar birbirini hakaret etmekle suçladı.

Aydın hakkında fabrika yönetimi tarafından hakaret ve tehdit iddiası ile mahkemeye başvuruldu. Mahkeme heyeti, Aydın hakkında alandan uzaklaştırılmasının yanı sıra adli kontrol ve yurt dışı yasağı ile serbest bırakılmasına karar verdi.

Konuyla ilgili Aydın, “Ben günlerdir tek başıma eylem halindeydim. Bu defa benim hakkımda da uzaklaştırma kararı verildi. Böylece eylemimiz dolaylı yollardan engellenmiş oldu. Bizimle birlikte işten atılan ancak geçimlerini sağlamak için başka işlerde çalışmaya devam etmek zorunda olan arkadaşlarımız var. Bu nöbet artık onlara kaldı” dedi.

İdari İşler Müdürü Ulaş Kaçamak ise fabrikadan araç ile çıktığı esnada Aydın'ın hakaretine ve tehdidine maruz kaldığını belirterek “Adaletin kararına saygılıyız” diye konuştu.