Pekintaş işçilerine hafriyat engeli

Pekintaş işçisi Tanzer Aydın'ın dün mahkeme kararıyla fabrika önünden uzaklaştırılması sonrası bu sabah başka fabrika önünde eyleme devam etmek isteyen işçiler, alana hafriyat döküldüğünü gördü.

Abone ol

Özel Çelik

DÜZCE - Yaklaşık 8 aydır sendikal hakları için Pekintaş fabrikası önünde eylem yapan Pekintaş işçileri, mahkeme kararıyla alandan uzaklaştırıldı. Dün Pekintaş işçisi Tanzer Aydın'ın da mahkeme kararıyla uzaklaştırılması sonrası bu sabah iş verene ait başka fabrika önüne önüne giden işçiler, çadır kurmak istedikleri alana hafriyat döküldüğünü gördü.

İşçi Yasin Taştekin, "Pekitaş yönetimi, hak mücadelemize engel olmak için her yolu deniyor" dedi.

İŞÇİLER DURUMU KAYIT ALTINA ALDI

Haklarında Aluform Pekintaş fabrikası adresinden uzaklaştırma kararı verilen işçiler, başka bir adresteki aynı grup şirketi olan Pekintaş Fabrikası önünde çadır kurmak istedi. Alanın fabrika yönetimi tarafından toprak dolgu ile kapatıldığını gören işçiler, durumu cep telefonu kamerası ile kayıt altına aldı.

Aluform Pekintaş ta çalışan 12 işçi sendika üyesi olmaları nedeniyle yaklaşık 10 ay önce işten çıkarıldı. İşten çıkış bildiriminde Kod 25 ve Kod 29 gibi maddeleri gösteren yönetim, kıdem ve ihbar tazminatı ödemediği gibi işsizlik maaşı almalarının da önüne geçmiş oldu. Bunun üzerine fabrika önünde çadır kurarak eylem yapmaya başlayan işçilerin bu girişimleri, valilik kararıyla 4 defa yasaklandı. Valilik yasaklarının bitmesinin ardından çalıştıkları Aluform Pekintaş önünde eylemlerine devam eden işçiler, bu sefer de mahkeme kararları ile alandan uzaklaştırıldı. 

İşçiler, bu sabah iş verenin başka bir fabrikası önünde eyleme devam etmek istedi. Eylem yapacakları alana geldiklerinde işçiler, fabrikaya ait kamyonların çadır kurulacak alana hafriyat döktüğünü gördü ve bu durumu kayıt altına aldı. İşçiler, durumu jandarmaya bildirdi. İşçilerden Yasin Taştekin, “Pekintaş yönetimi, hak mücadelemize engel olmak için her yolu deniyor. Olay üzerine Fabrika Üretim Müdürü Faruk Darıyer’li ile görüştük. Kendisi alanın trafiği engellemeyecek ve çadır kurulacak şekilde düzenleyeceğini belirtti. Bunun üzerine hafta başından itibaren eyleme devam etmek üzere bu alandan ayrıldık” dedi.