Pele'den Ronaldo'ya: Sana çok hayranım

Dünyanın en golcü futbolcularından Pele, kendisine ait rekoru Cristiano Ronaldo'nun kırdığını kabul etti ve Ronaldo'yu tebrik etti. Fotoğraf paylaşan Pele "Sana çok hayranım" ifadelerini kullandı.

Abone ol

DUVAR - Dünya futbol tarihinin gelmiş geçmiş en iyi futbolcularından biri olarak gösterilen Brezilyalı Pele, Portekizli futbolcu Cristiano Ronaldo'yu kutladı. Pele, Juventus'ta forma giyen Ronaldo'nun kendisine ait gol rekorunu kırdığını kabul etti.

Twitter hesabından Ronaldo ile çekilmiş fotoğrafını paylaşan Pele şu ifadeleri kullandı: "Ne güzel bir yolculuk yaşıyorsun. Sana çok hayranım ve seni oynarken izlemeyi seviyorum. Bu, kimse için sır değil. Resmi maçlarda gol rekorumu kırdığın için tebrikler. Tek pişmanlığım bugün sana sarılamamak. Yıllardır süren dostluğun sembolü olarak bu fotoğrafı büyük bir sevgiyle buraya bırakıyorum." 

36 yaşındaki Portekizli futbolcu, 3 Ocak'ta ligde oynanan Udinese maçında kariyerindeki gol sayısını 758'e yükseltmiş ve Pele'yi geçerek tarihin en golcü ikinci oyuncusu olmuştu. Pele ise sosyal medya hesabında yer alan biyografisine, "1283 golle en çok gol atan oyuncu" ibaresini eklemişti.

Ronaldo, Serie A'da dün oynanan Cagliari maçında da "hat-trick" yaptı ve resmi maçlardaki toplam gol sayısını 770'e çıkardı. (AA)